Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022

Βίντεο: Τσετσένοι «καθάρισαν» την Μαριούπολη από τους νεοναζί του Αζόφ – Αναζητούν όσους απέμειναν


Ένα σκληρό βίντεο δημοσίευσε ο ηγέτης των Τσετσένων Ραμζάν Καντίροφ

Το ρωσικό τελεσίγραφο έληξε τα ξημερώματα και όπως φαίνεται ήδη έχουν ξεκινήσει οι Τσετσένοι μαχητές να «καθαρίζουν» την Μαριούπολη από τους νεοναζί του «Τάγματος Αζόφ».


«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση οποιασδήποτε παράδοσης, κατάθεσης όπλων» είπε νωρίτερα η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης, η Ιρίνα Βέρεστσουκ και οι Τσετσένοι μαχητές ξεκίνησαν νέες εκκαθαριστικές επιχειρήσεις.

Ο ηγέτης των Τσετσένων Ραμζάν Καντίροφ, δημοσίευσε πλάνα από τη Μαριούπολη της Ουκρανίας. Στο βίντεο ο Καντίροφ δείχνει Τσετσένους μαχητές να εντοπίζουν μαχητές του ναζιστικού «Τάγματος Αζόφ» και να τους εξοντώνουν.

Οι Τσετσένοι έχουν μπει πλέον στην πόλη για να την «εκκαθαρίσουν» και ψάχνουν όσους ακόμη νεοναζί του Αζόφ κρύβονται.



Οι Τσετσένοι απαντώντας στις τακτικές των νεοναζί τα προηγούμενα χρόνια, όπου βάσει των όσων υποστήριξε ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν, «Έχουν δολοφονήσει 14.000 ρωσόφωνους από το 2014», απλά δεν συλλαμβάνουν Ουκρανούς νεοναζί, οι οποίοι κατάγονται βασικά από τις πολωνόφωνες επαρχίες της δυτικής Ουκρανίας.


Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν έχει επιδειχθεί ούτε ένας αιχμάλωτος από το Τάγμα Αζόφ, μετά από τρεις εβδομάδες ρωσικών στρατιωτικών επιχειρήσεων.

«Διαβάζω συχνά πώς οι Τσετσένοι μαχητές κατηγορούνται ότι είναι ανενεργοί ή ότι είναι δεύτερης ή και τρίτης κατηγορίας. Ή ότι τραβούν βίντεο μόνο με πολίτες, αλλά δεν συμμετέχουν σε πραγματικές μάχες.

Δεν ήθελα να δείξω τέτοιο υλικό και δεν πρόκειται να το κάνω πια για ηθικούς λόγους», γράφει ο ηγέτης των Τσετσένων και προσθέτει ότι υπάρχουν πολλά βίντεο όπως αυτό με τον νεκρό Μπαντέρα, αλλά «δεν θέλω να γίνω σαν τους ναζί και να τα δημοσιεύω τακτικά».


Δείτε το σκληρό βίντεο που δημοσίευσε ο Ρ.Καντίροφ εδώ