Κυριακή 20 Μαρτίου 2022

Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας: Μονάδες των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων ολοκληρώνουν την ήττα του εθνικού τάγματος "Donbass"*© Βίντεο: SEC "Zvezda" © Φωτογραφία: RIA Novosti

Ο επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Υποστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ, δήλωσε ότι μονάδες των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων ολοκληρώνουν την ήττα του εθνικιστικού τάγματος «Ντονμπάς».

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια των μαχών, καταστράφηκαν περίπου 60 αγωνιστές, δύο άρματα μάχης, τρία οχήματα μάχης πεζικού, έξι πυροβολαρχίες πεδίου και εθνικιστικοί όλμοι.

«Κατά τη διάρκεια της ημέρας προχωρήσαμε 12 χιλιόμετρα, φτάσαμε στη γραμμή Nikolskoye και, σε συνεργασία με μονάδες της Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, αποκλείσαμε τον οικισμό Sladkoe από τρεις πλευρές», είπε ο Konashenkov σε μια ενημέρωση.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του τμήματος άμυνας, αυτή τη στιγμή διεξάγεται μάχη με τους υπόλοιπους μαχητές και μονάδες της 54ης χωριστής μηχανοποιημένης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας για την κατάληψη των οικισμών Sladkoe, Novoukrainka και Shakhterskoye.

Ο Ιγκόρ Κονασένκοφ τόνισε επίσης ότι τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν επτά drones του ουκρανικού στρατού.

* Το εθνικιστικό τάγμα «Ντονμπάς» είναι μια οργάνωση που απαγορεύεται στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας.