Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022

Αυστηρό μήνυμα από Μόσχα σε Αθήνα: Βρείτε αυτούς που βεβήλωσαν το Μνημείο του Σοβιετικού Στρατιώτη


 «Αναμένουμε πληροφορίες για τα αποτελέσματα της έρευνας».

Αυστηρό μήνυμα από την  εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, η οποία ζήτρησε από τις ελληνικές Αρχές να βρουν και να οδηγήσουν στην Δικαιοσύνη αυτούς που βανδαλισμών το Μνημείο του Σοβιετικού στρατιώτη στην Καλλιθέα.  

«Η αδιάκοπη μονόπλευρη και εσκεμμένα παραμορφωμένη παρουσίαση πληροφοριών για τα γεγονότα στο Ντονμπάς, η υποστήριξη του καθεστώτος του Κιέβου έχει λύσει τα χέρια όσων, για χάρη αμφίβολων στόχων, είναι έτοιμοι να παραδώσουν στη λήθη την κοινή ιστορία και μνήμη ππου συνδέουν τη Ρωσία με την Ελλάδα» ανέφερε η Ζαχάροβα.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών καταδίκασε το έγκλημα με το Μνημείο, όπως είπε, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της «στους Έλληνες πολίτες και τους Ρώσους συμπατριώτες μας για την άμεση δράση για την επαναφορά του Μνημείου στην αρχική του κατάσταση», ενώ κάλεσε τις ελληνικές Αρχές «να βρουν και να τιμωρήσουν αυστηρά τους βάνδαλους προκειμένου να αποτραπεί η επανάληψη τέτοιων απαράδεκτων περιστατικών.


Η αντίστοιχη προφορική σημείωση εστάλη αμέσως από τη ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Αναμένουμε πληροφορίες για τα αποτελέσματα της έρευνας».


https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ypex/aystiro-minyma-apo-mosxa-se-athina-vreite-aytous-pou-vevilosan-to-mnimeio-tou-sovietikou-stratioti/