Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022

Αποναρκοθέτηση γεωργικών εκτάσεων στην περιοχή Kherson.Τα ορύγματα και οι νάρκες καθαρίζονται απο ειδικά τμήματα

 

Οι Ρώσοι δεν βιάζονται ήρθαν...για να μείνουν
Αποναρκοθέτηση γεωργικών εκτάσεων στην περιοχή Kherson.

Στα νότια της περιοχής Χερσώνα, τα στρατεύματα μηχανικών της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας ξεκίνησαν την πλήρη αποναρκοθέτηση της περιοχής που προηγουμένως βρισκόταν υπό τον έλεγχο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και των εθνικιστικών ταγμάτων.

Στους χάρτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, που κατασχέθηκαν από Ρώσους στρατιωτικούς σε εγκαταλελειμμένα αρχηγεία, σημειώθηκαν ναρκοπέδια, τα οποία τοποθετήθηκαν σκόπιμα σε γεωργικές εκτάσεις και αγροτικές εγκαταστάσεις.

Οι ενέργειες των σκαπανέων περιπλέκονται από το γεγονός ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, κατά την εξόρυξη αντικειμένων, δεν σημείωναν πάντα στους χάρτες τις παγίδες ναρκοπεδίων που δημιούργησαν.

Το έργο των Ρώσων μηχανικών σε αυτήν την περιοχή διευθύνεται από τον διοικητή μιας ξεχωριστής ταξιαρχίας μηχανικών της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας, συνταγματάρχη Ντμίτρι Μάρκοφ.

Κατά τη διάρκεια της ανθρωπιστικής αποναρκοθέτησης γεωργικής γης στην περιοχή Χερσώνα, Ρώσοι στρατιώτες εξουδετέρωσαν περισσότερα από 12.000 εκρηκτικά αντικείμενα.


Βίντεο: Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.