Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν 13 συστοιχίες ουκρανικών α/α συστημάτων στο Κίεβο!Συντριπτικό πλήγμα στην αεράμυνα της ουκρανικής πρωτεύουσας

9 Oυκρανικές συστοιχίες S-300 καταστράφηκαν στην περιοχή του Κιέβου και συγκεκριμένα στο χωριό Danilovka, που βρίσκεται νότια του Κιέβου, από ρωσικά πλήγματα υψηλής ακρίβειας.

Μια τέτοια μεγάλης κλίμακας καταστροφή συστημάτων αεράμυνας παρατηρείται για πρώτη φορά. Την ίδια στιγμή, οι ειδικοί σημειώνουν ότι ο ουκρανικός στρατός απλά δεν μπορούσε να αποτρέψει τα χτυπήματα.

Σύμφωνα με την επίσημη δήλωση του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, μεταξύ άλλων, καταστράφηκαν επίσης 4 συστοιχίες Buk άγνωστης έκδοσης.
Αυτό υποδηλώνει την σχεδόν πλήρη καταστροφή της αεράμυνας της Ουκρανίας στην περιοχή αυτή.

Πρόκειται για προπαρασκευαστικές ενέργειες για επιχειρήσεις που η Μόσχα θα ξεκινήσει όταν θεωρήσει ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να πραγματοποιηθούν.

«Την τελευταία ημέρα, καταστράφηκαν 13 συστοιχίεςς αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων, συμπεριλαμβανομένων εννέα S-300 και τεσσάρων Buk-M1 στο χωριό Danilovka, νότια του Κιέβου και μια προσωρινή βάση για το εθνικιστικό τάγμα στην πόλη Lisichansk», αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Η ενεργός καταστολή των ουκρανικών συστημάτων αεράμυνας παρέχει την ευκαιρία για την ενεργό προώθηση των μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, καθώς και των δυνάμεων του DPR και του LPR προς αυτή την κατεύθυνση.

Εκτός των α/α συστημάτων η Μόσχα κατέστρεψε και την μεγαλύτερη δεξαμενή καυσίμων του Κιέβου.


Σημειώνεται ότι με την εκκαθάριση της Μαριούπολης πλέον οι ρωσικές δυνάμεις θα είναι σε θέση να περικυκλώσουν και να καταστρέψουν τον κύριο όγκο των ουκρανικών δυνάμεων στην Ανατολική Ουκρανία οι οποίες αποτελούνται από 70.000 άνδρες.

Οι μονάδες αυτές κυρίως αποτελούνται από πολωνογενείς Ουκρανούς και όχι από ρωσόφωνους για ευνόητους λόγους.


Αν δει κάποιος τον σχετικό χάρτη κυριαρχίας των ρωσικών δυνάμεων (και όχι ελέγχου περιοχών) θα δει εν τέλει ότι η ρωσική επέμβαση έχει πετύχει πάρα πολλά εντός των πρώτων 30 ημερών απέναντι σε μία χώρα 45 εκατομμυρίων και με μέγεθος μεγαλύτερο από της Γαλλίας...