Κυριακή 20 Μαρτίου 2022

«Δεν καταλαβαίνεις, αυτό είναι το τέλος»: ξένοι μισθοφόροι φεύγουν από την Ουκρανία μετά από ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις

 

13 Μαρτίου. Οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν ένα χτύπημα με καθοδήγηση ακριβείας στο εκπαιδευτικό κέντρο Yavoriv, ​​όπου βρίσκονταν ξένοι μισθοφόροι που είχαν έρθει στην Ουκρανία για να πολεμήσουν στο πλευρό των εθνικιστών. 

Και αυτά είναι τα λόγια που κατάφερε να πει ένας από τους Γάλλους «εθελοντές» στο κινητό του, στο οποίο τράβηξε αυτή τη φωτογραφία, τρέχοντας από το σημείο της πρόσκρουσης.

«Εδώ είναι η βάση που καταστράφηκε, φεύγουμε από εκεί. Οι φίλοι μου πέθαναν εκεί. Πρέπει να φύγω γρήγορα από εκεί. Η βάση έχει καταστραφεί! Ήταν μόλις πριν από δύο λεπτά», είπε ο μισθοφόρος.


Και να τι λέει ένας Βραζιλιάνος μισθοφόρος, επιζώντας από θαύμα κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού. Ηχογραφεί τον μονόλογό του στο κινητό του ήδη στο λεωφορείο, που κινείται προς τα πολωνικά σύνορα...


«Ειδικές δυνάμεις από όλο τον κόσμο - από τη Γαλλία, από όλη την Ευρώπη, από τη Νότια Κορέα, τη Χιλή, την Αμερική, τον Καναδά... Παιδιά, όλος ο κόσμος είναι εκεί, υπάρχουν ειδικές δυνάμεις από όλο τον κόσμο. Το μόνο που ξέρω είναι ότι είναι όλοι νεκροί. Καταστρέφονται όλοι. Απλώς δεν καταλαβαίνετε πώς είναι όταν ένα αεροπλάνο εκτοξεύει πυραύλους εναντίον σας. Δεν καταλαβαίνεις, αυτό είναι το τέλος», είπε ο μισθοφόρος.

Όλα όσα συνέβησαν με τους μισθοφόρους στις 13 Μαρτίου στο εκπαιδευτικό κέντρο Yavoriv και στο Slavichi - κάτω από διακόσιους νεκρούς, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, στην πραγματικότητα επαναλήφθηκαν κοντά στο Zhytomyr.


«Αεροεκτοξευόμενοι πύραυλοι υψηλής ακρίβειας έπληξαν το κέντρο εκπαίδευσης των δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, όπου βρίσκονταν ξένοι μισθοφόροι που έφτασαν στην Ουκρανία, στην περιοχή του οικισμού OVRUCH στην περιοχή Zhytomyr. Περισσότεροι από 100 στρατιώτες των δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων και ξένοι μισθοφόροι έχουν καταστραφεί», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ.


Οι μισθοφόροι άλλαξαν απότομα γνώμη για να πολεμήσουν με τη Ρωσία. Για παράδειγμα, ο δημοφιλής Νοτιοκορεάτης blogger Lee Geun. Υπηρέτησε στις Ειδικές Δυνάμεις του Ναυτικού της Δημοκρατίας της Κορέας και τώρα διδάσκει αυτοάμυνα και επιβίωση στο YouTube. Σας δείχνει πώς να χειρίζεστε ένα όπλο σε στυλ ήρωα από μια από τις δημοφιλείς ταινίες δράσης.

Ο Gyn και δύο από τους φίλους του πήγαν στην Ουκρανία ως εθελοντές, έτοιμοι να μοιραστούν τις γνώσεις τους με απλούς Ουκρανούς στρατιώτες. Περαιτέρω, ωστόσο, η θέρμη του υποχώρησε γρήγορα - μετά το χτύπημα των ρωσικών στρατευμάτων στους στρατώνες μισθοφόρων, δύο από τους συντρόφους του προτίμησαν αμέσως να πάνε στο σπίτι, καλά, ο ίδιος ο Lee Geun παρέμεινε στην Ουκρανία, αφού μια έρευνα, πρόστιμο και στη συνέχεια φυλακή και, ενδεχομένως, τον περιμένουν στην Κορέα, η θανατική ποινή.

«Επιβεβαιώνουμε ότι ο πολίτης μας έφυγε για την Ουκρανία χωρίς προηγούμενη άδεια από την κυβέρνηση. Συνεννοούμαστε με το Υπουργείο Δικαιοσύνης και άλλες αρμόδιες αρχές για να κινήσουμε ποινική υπόθεση εναντίον του Lee Geun», ανέφερε το κορεατικό υπουργείο Εξωτερικών.

Και αυτό είναι το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Mirror. Κυριολεκτικά, λοιπόν - «Βετεράνοι των ειδικών δυνάμεων SAS έχουν ενταχθεί στην αιματηρή μάχη στην Ουκρανία ενάντια στους Ρώσους εισβολείς». Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, τρεις από τους πολεμιστές έχουν ήδη πάει σε άλλο κόσμο. Και αυτά είναι τα λόγια ενός Σουηδού μισθοφόρου που αποκαλούσε τον εαυτό του Jesper Seder. Ο κ. Seder, μετά το χτύπημα στην οροσειρά Yavoriv και Starichi, έσπευσε επίσης μαζί με τους συνεργούς του προς την Πολωνία ...

«Ήξεραν ακριβώς πού να χτυπήσουν. Ήξεραν ακριβώς πού ήταν το οπλοστάσιό μας. Ήξεραν ακριβώς πού ήταν το κτίριο της διοίκησης. Οι πύραυλοι τους χτύπησαν το bullseye», είπε ο Seder.

Παίρνει και ξένους εκπαιδευτές. Σύμφωνα με εκπροσώπους του αρχηγείου των στρατευμάτων του DPR, στα προάστια του Ντόνετσκ, καταστράφηκε το προπύργιο του πρώτου τάγματος της 54ης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Μεταξύ των νεκρών αγωνιστών ήταν και ξένοι μισθοφόροι. Αναγνωρίστηκαν από τα έγγραφα στα πτώματα. Αμερικανοί - Λοχαγός Μάικλ Χόκερ, Υπολοχαγός Λόγκαν Σρουμ και Υπολοχαγός Κρουζ Τόμπλιν. Σύμφωνα με πληροφορίες της DPR, αυτοί οι άνθρωποι έφτασαν στην Ουκρανία το 2018 και υπηρέτησαν ως εκπαιδευτές για εθνικιστικά ουκρανικά τάγματα. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, είπαν ότι αυτό ήταν απλά αδύνατο - όλοι οι εκπαιδευτές φέρεται να έφυγαν εδώ και πολύ καιρό.

«Η Εθνοφρουρά έχει ήδη δηλώσει ότι δεν έχει τέτοιους στρατιώτες, οι Ρώσοι δεν έχουν στοιχεία. Αλλά δείχνει ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να κλιμακωθεί με τις Ηνωμένες Πολιτείες, η Μόσχα θέλει να εκτροχιάσει τις ειρηνευτικές συνομιλίες», δήλωσε ο αρχισυντάκτης του Newsweek, Naveed Jamali.

Σύμφωνα με εκπροσώπους του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, όλοι οι δυτικοί μισθοφόροι θα έχουν την ίδια μοίρα. Οποιαδήποτε, έστω και περιορισμένη, συμμετοχή των λεγόμενων εθελοντών στη σύγκρουση στην Ουκρανία θα έχει άσχημη κατάληξη για αυτούς. Το "Safari" για φωτογραφίες στο Instagram δεν θα λειτουργήσει.

«Προτρέπουμε τους πολίτες ξένων χωρών που σχεδιάζουν να πάνε να πολεμήσουν για το εθνικιστικό καθεστώς του Κιέβου να το σκεφτούν δύο φορές πριν από το ταξίδι», είπε ο Ιγκόρ Κονασένκοφ.

Το Κίεβο έχει επίσης προβλήματα με την πληρωμή των υπηρεσιών ξένων μισθοφόρων. Πριν από μια εβδομάδα ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας κ. Κουλέμπα καυχιόταν ότι τους έρχονταν μισθοφόροι από 16 χώρες. Φέρεται ότι είναι ήδη περίπου 20 χιλιάδες από αυτούς και αμείβονται με μιάμιση έως δύο χιλιάδες δολάρια την ημέρα. Η πραγματικότητα, ως συνήθως, ήταν κάπως διαφορετική.

«Οι εθελοντές παρατάχθηκαν και τους είπαν ότι ήρθε η ώρα να υπογράψουν ένα συμβόλαιο: όριζε ότι ο μισθός τους θα ήταν επτά χιλιάδες εθνικά νομίσματα το μήνα και ότι θα έπρεπε να παραμείνουν στην Ουκρανική Λεγεώνα των Ξένων για τη διάρκεια της υπηρεσίας τους. Κανένας άνδρας μεταξύ 18 μηνών και 6 ετών

https://tvzvezda.ru