Κυριακή 20 Μαρτίου 2022

Άραβες εθελοντές: «Είμαστε έτοιμοι για μάχη μέσα στις πόλεις - Οι πλέον εμπειροπόλεμοι στον αστικό πόλεμο! Περιμένουμε εντολές από τη Μόσχα «Θα τους δείξουμε πώς νικήσαμε τους τρομοκράτες στη Συρία» λέει ο διοικητής του NDF Ναμπίλ Αμπντάλα

Χιλιάδες Άραβες εθελοντές ετοιμάζονται να σπεύσουν στην Ουκρανία για να πολεμήσουν στο πλευρό των Ρώσων,  παρόλα αυτά υποστηρίζουν ότι ακόμα δεν έχουν λάβει σχετικές οδηγίες από τη Μόσχα.

Πριν από λίγες ημέρες ο Ρώσος πρόεδρος αποδέχθηκε τις αιτήσεις από χιλιάδες εθελοντές από τις αραβικές χώρες και την Αφρική για να πολεμήσουν στο πλευρό των ρωσικών δυνάμεων. Με αυτό τον τρόπο η σύγκρουση στην Ουκρανία διεθνοποιείται, καθώς ήδη 5.000 ισλαμιστές Άραβες, Κροάτες, Δανοί, Βρετανοί, Γερμανοί κλπ. μισθοφόροι έχουν μπει στην Ουκρανία και στηρίζουν το καθεστώς Ζελένσκι, συναγωνιζόμενοι σε βιαιότητες το νεοναζιστικό Τάγμα Αζόφ.


Τότε ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου δήλωσε ότι υπάρχουν περίπου 16.000 έτοιμοι εθελοντές στη Μέση Ανατολή. Αυτοί προέρχονται κυρίως από τη Συρία, αλλά και από την Αίγυπτο και το Ιράκ. Οι Σύριοι αισθάνονται ευγνώμονες για τη διάσωση τους από τη Ρωσία στον εμφύλιο πόλεμο και από την αναχαίτηση του ISIS.

Σύροι μαχητές μιλώντας στο Reuters δήλωσαν έτοιμοι να μεταβούν στην Ουκρανία για να πολεμήσουν στο πλευρό των Ρώσων, παρόλα αυτά είπαν ότι ακόμη δεν έχουν λάβει ακόμη σχετικές εντολές.

Ο Ναμπίλ Αμπντάλα, διοικητής των Δυνάμεων Εθνικής Άμυνας (NDF), δήλωσε έτοιμος να χρησιμοποιήσει την τεχνογνωσία «αστικής μάχης» που αποκτήθηκε κατά τη διάρκεια του συριακού πολέμου και να βοηθήσει τη Ρωσία.

«Μόλις λάβουμε οδηγίες από τη συριακή και τη ρωσική ηγεσία, θα πολεμήσουμε αυτόν τον δίκαιο πόλεμο», είπε ο Aμπντάλα.

«Δεν φοβόμαστε αυτόν τον πόλεμο και είμαστε έτοιμοι για αυτόν μόλις έρθουν οδηγίες να πάμε και να συμμετάσχουμε. Θα τους δείξουμε αυτό που δεν είδαν ποτέ… Θα κάνουμε πολέμους στους δρόμους και θα (εφαρμόσουμε) τις τακτικές που αποκτήσαμε κατά τη διάρκεια των μαχών με τις οι οποίες νικήσαμε τους τρομοκράτες στη Συρία» πρόσθεσε.

Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τον Guardian, το οποίοι επικαλείται αξιωματούχους των ευρωπαϊκών πληροφοριών, την Πέμπτη μεταφέρθηκαν περίπου 150 Σύροι μαχητές στη Ρωσία. Η ίδια πηγή υποστηρίζει ότι περίπου 40.000 Σύροι έχουν δηλώσει συμμετοχή για να πολεμήσουν στο πλευρό της Μόσχας. 

https://www.defencenet.gr/amyna/enoples-sygkroyseis/917282_arabes-ethelontes-eimaste-etoimoi-gia-mahi-mesa-stis-poleis