Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022

Παραλήρημα Τούρκων δημοσιογράφων: «Να πάρουμε πίσω τα κλεμμένα νησιά του Αιγαίου - Έπρεπε να είναι αφοπλισμένα»


 Προκαλούν για ακόμα μία φορά Τούρκοι δημοσιογράφοι του CNN Turk, οι οποίοι μιλούν με φόντο χάρτη όπου παρουσιάζονται ελληνικά νησιά ως «παράνομα» εξοπλισμένα.

Παράλληλα εκφράζουν τον προβληματισμό τους για την πιθανότητα πρόκλησης από την πλευρά της Ελλάδας κατά της Τουρκίας, όπως συνέβη με την Ρωσία στην περίπτωση του πολέμου στην Ουκρανία.

Η παρουσιάστρια Μπασάκ Σενγκιούλ αναφέρει συγκεκριμένα: «Η Ελλάδα εξόπλισε τα νησιά τα οποία έπρεπε να είναι αφοπλισμένα. Άλλωστε σχετικά με αυτό η Τουρκία το τελευταίο διάστημα έχει αρχίσει από το υψηλότερο βήμα να θέτει τις αντιρρήσεις της και ανέφερε πως θα γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις».

«Μπορεί να υπάρξει πρόκληση απ’ την πλευρά της Ελλάδας κατά της Τουρκίας;»

Και συνεχίζει: «Υπάρχει το ερώτημα αν μπορεί να υπάρξει πρόκληση απ’ την πλευρά της Ελλάδας κατά της Τουρκίας, όπως έγινε και με την Ρωσία; Το επόμενο διάστημα σχετικά με την Τουρκία, υπάρχει μήπως σκέψη για μία ανάλογη κίνηση;».

Από την πλευρά του ο δημοσιογράφος Χουλκί Τζεβίζογλου λέει τα εξής στο (10:19): «Τώρα πρέπει να μην πέσουμε στην παγίδα, αλλά και να πάρουμε με κάποιο τρόπο τα καταληφθέντα μας νησιά.

Μήπως λόγω αυτού του προβλήματος (Ουκρανία), να παραβλέψουμε ότι κάποια νησιά μας καταλήφθηκαν; Να αδρανοποιηθούμε; Στο μεταξύ τα νησιά μας καταλήφθηκαν, η Αλεξανδρούπολη εξοπλίστηκε και η Ελλάδα συνεχώς παρενοχλεί την Τουρκία».

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ellinotoyrkika/1062716_paralirima-toyrkon-dimosiografon-na-paroyme-piso-ta-klemmena