Κυριακή 6 Μαρτίου 2022

Τουλάχιστον 8 χρόνια η Ευρώπη ΄΄καμάρωνε΄΄τους Νεοναζί να σκοτώνουν


 
Β.Πούτιν προς Ε.Μακρόν και Ρ.Τ.Ερντογάν: «Ο πόλεμος θα τελειώσει όταν παραδοθούν οι Ουκρανοί»!

Ρωσία σε Γαλλία: «Οι Ουκρανοί νεοναζιστές υπεύθυνοι για την επίθεση στο πυρηνικό εργοστάσιο στην Ζαπορίζια»

Τηλεφωνικές συνομιλίες είχε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν τόσο με τον Ρ.Τ.Ερντογάν νωρίτερα όσο και με τον Ε.Μακρόν αλλά το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο: «Ο πόλεμος θα τελειώσει όταν παραδοθούν οι Ουκρανοί»!

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν μάλιστα ανέλυσε με στοιχεία και τα όσα το καθεστώς του Κιέβου διακίνησε τις προηγούμενες ημέρες με την προσπάθεια καταστροφής του πυρηνικού εργοστασίου της Ζαπορίζια στις 3 Μαρτίου στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια , εξηγώντας ότι ήταν οργανωμένο από εξτρεμιστικές δυνάμεις της Ουκρανίας , όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν ρώτησε τηλεφωνικά τον Πούτιν για την φωτιά στον μεγαλύτερο πυρηνικό σταθμό της Ευρώπης.

«Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ενημέρωσε για την πρόκληση από Ουκρανούς νεοναζιστές στην περιοχή του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια», ανέφερε το Κρεμλίνο. «Τα επίπεδα ραδιενέργεια είναι φυσιολογικά».

Ο Πούτιν κατηγόρησε επίσης την Ουκρανία και ιδιαίτερα το Τάγμα Αζόφ ότι εμποδίζει τους αμάχους να φύγουν από τη Μαριούπολη.

Νωρίτερα είχε συνομιλήσει με τον Τούρκο πρόεδρο όπου τόνισε ότι η στρατιωτική επιχείρηση της Μόσχας στην Ουκρανία θα σταματήσει μόνο αν οι Ουκρανοί σταματήσουν να πολεμούν και μόνο αν οι απαιτήσεις της Μόσχας ικανοποιηθούν, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Τόνισε εκ νέου ότι η στρατιωτική επιχείρηση εξελίσσεται βάσει σχεδίου.

Πρόσθεσε πως ελπίζει πως οι Ουκρανοί διαπραγματευτές θα κρατήσουν μια πιο εποικοδομητική προσέγγιση και θα λάβουν υπόψη τους την πραγματικότητα.

Συμπλήρωσε πως η Μόσχα είναι έτοιμη για διάλογο με την Ουκρανία και ξένους εταίρους.

Από την πλευρά του ο Ερντογάν, σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας κάλεσε τον Ρώσο πρόεδρο για άμεση κατάπαυση του πυρός, άνοιγμα ανθρωπιστικών διαδρόμων και υπογραφή συμφωνίας ειρήνης.

«Ο Πρόεδρος Ερντογάν ανανέωσε την έκκλησή του “ας ανοίξουμε το δρόμο για την ειρήνη μαζί”. Ο Ερντογάν τόνισε τη σημασία της λήψης επειγόντων μέτρων για την επίτευξη εκεχειρίας, το άνοιγμα των ανθρωπιστικών διαδρόμων και την υπογραφή ειρηνευτικής συμφωνίας», ανέφερε το γραφείο του Τούρκου προέδρου.

https://www.pronews.gr/kosmos/diethnis-politiki/o-v-poutin-katigorei-to-kievo-gia-tin-fotia-ston-pyriniko-stathmo-tis-zaporizia/