Τετάρτη 25 Μαΐου 2022

Ρωσία και Κίνα έστειλαν νέο «μήνυμα» στις ΗΠΑ: Πραγματοποίησαν κοινή αεροπορική άσκηση στον Ειρηνικό! -Vid-

 
Τα στρατιωτικά αεροσκάφη περιπόλησαν στην ευρύτερη περιοχή για 13 ολόκληρες ώρες

Κοινά «γυμνάσια» πραγματοποίησαν στρατιωτικά αεροσκάφη της Ρωσίας και της Κίνας στον Ειρηνικό Ωκεανό, στα βορειοανατολικά της Ασίας, περιπολώντας την ευρύτερη περιοχή επί 13 ολόκληρες ώρες και στέλνοντας ένα ακόμη ξεκάθαρο μήνυμα στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας στην άσκηση μετείχαν ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-95 και κινεζικά αεριωθούμενα Xian H-6, με τα αεροσκάφη να πετάνε πάνω από τη θάλασσα της Ιαπωνίας και την Ανατολική Σινική θάλασσα. Όπως ανέφερε, επίσης, το υπουργείο, σε ορισμένα στάδια της διαδρομής τα αεροσκάφη των δύο χωρών «συνοδεύονταν» από F-2 της Πολεμικής Αεροπορίας της Νότιας Κορέας και F-15 της Ιαπωνικής Πολεμικής Αεροπορίας.


«Κατά τη διάρκεια των αποστολών τους, τα αεροσκάφη και των δύο χωρών ενήργησαν αυστηρά σύμφωνα με τις διατάξεις του διεθνούς δικαίου. Δεν σημειώθηκαν παραβιάσεις σε ξένο εναέριο χώρο», διευκρινίζει το υπουργείο, προσθέτοντας ότι η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο εφαρμογής των διατάξεων του Σχεδίου Στρατιωτικής Συνεργασίας 2022 και δεν στρέφεται κατά τρίτων χωρών.

Από την πλευρά του, το κινεζικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι κινεζικά και ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν σήμερα κοινή αεροπορική περιπολία. Η περιπολία, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του «ετήσιου σχεδίου στρατιωτικής συνεργασίας», πραγματοποιήθηκε πάνω από τη θάλασσα της Ιαπωνίας, την Ανατολική Σινική θάλασσα και τον Δυτικό Ειρηνικό, ανέφερε το υπουργείο στον επίσημο ιστότοπό του.

Σημειώνεται πως πρόκειται για την πρώτη άσκηση που πραγματοποιούν από κοινού Ρωσία και Κίνα από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

https://www.newsbreak.gr/kosmos/334774/rosia-kina-minyma-ipa-koini-aeroporiki-askisi-eiriniko/