Κυριακή 15 Μαΐου 2022

Το λάθος των Ισραηλινών, οι μάρτυρες γίνονται ήρωες και ακολουθούν ακόμη περισσότεροι...




Το μεταθανάτιο αδιόρατο χαμόγελο της δολοφονηθείσας από Ισραηλινό sniper χριστιανής Παλαιστίνιας δημοσιογράφου!! 
Το μεταθανάτιο αδιόρατο χαμόγελο της δολοφονηθείσας από Ισραηλινό sniper χριστιανής Παλαιστίνιας δημοσιογράφου!!

Η χριστιανή Παλαιστίνια δημοσιογράφος ανταποκρίτρια του Al-Jazeera η Shireen Abu Akleh που δολοφονήθηκε άνανδρα στη Δυτική όχθη από Ισραηλινό sniper που την πυροβόλησε εν ψυχρώ στο κεφάλι κείτεται στο ανοιχτό φέρετρο κατά την επεισοδιακή νεκρώσιμη ακολουθία μ’ ένα αδιόρατο χαμόγελο ανάπαυσης και μακαριότητας. Είναι όντως η κοιμωμένη. Μοιάζει κατά πολύ νεώτερη ενώ ήταν 51 ετών ”θανάτω θάνατον πατήσας”.

Η ικανοποίηση που εκφράζει προκύπτει από το γεγονός ότι επιτέλεσε την αποστολή της εκτελώντας εις το ακέραιον το καθήκον της.

Η γλυκύτητα που εκπέμπει αδιαμφισβήτητα προέρχεται από το ”γλυκύ έαρ”. «Ὡς γλυκέα τῷ λάρυγγί μου τὰ λόγιά σου, ὑπὲρ μέλι τῷ στόματί μου» (Ψαλ. ριη΄ [118] 103).

”Ο πιστεύων εις εμέ καν αποθάνη ζήσεται και πας ο ζών και πιστεύων εις εμέ ου μη αποθάνει εις τον αιώνα» (Ιωάν. ΙΑ΄ στίχ. 25, 26).
”’Που θα πάμε μετά το τελευταίο σύνορο; Για που φεύγουν τα πουλιά έπειτα από τον έσχατο ουρανό;/Που αποκοιμιούνται τα φυτά μετά τον τελευταίο άνεμο; ” ( Mahmoud Darwich ”η Γη, μας είναι στενή” εκδ. Gallimard)

dimpenews.com