Τρίτη 17 Μαΐου 2022

Milliyet: Ελλάδα και ΗΠΑ σχεδιάζουν να επιτεθούν στην Τουρκία – Το σχέδιο


 Eνοχλημένος, εκνευρισμένος και όπως πάντα προκλητικός εμφανίζεται ο τουρκικός Τύπος από την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ουάσιγκτον, η οποία κυριαρχεί στην ειδησεογραφία τους, κυρίως όσον αφορά την συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο ανταποκριτής του Haber Turk έκανε λόγο για «σόου» της Ελλάδας και του Μητσοτάκη στην Ουάσιγκτον, επισημαίνοντας ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός θα μιλήσει στο Κογκρέσο, ενώ αναφέρθηκε και στην ομιλία του στο πανεπιστήμιο του Τζορτζτάουν.


«Οι συναντήσεις Μητσοτάκη είναι επίδειξη δύναμης, και δείχνουν το βάρος της Ελλάδας στις ΗΠΑ» είπε.

«Ο Μητσοτάκης πήγε στις ΗΠΑ για να παραδώσει τα κλειδιά της Ελλάδας στον Μπάιντεν» σχολιάζει σήμερα δηκτικά η φιλο–κυβερνητική εφημερίδα «Milliyet», προχωρώντας σε σενάρια πανικού και κινδυνολογίας φτάνοντας να υποστηρίξει ότι η Ελλάδα και οι ΗΠΑ καταστρώνουν σχέδια για στρατιωτική επίθεση κατά της Τουρκίας…


«Ο Μητσοτάκης, ο οποίος πρόσφατα κατήγγειλε στο ΝΑΤΟ τη χώρα μας ότι διέπραξε παραβιάσεις στον εναέριο χώρο, φαίνεται έτοιμος για κάθε είδους συκοφαντία που θα επισκιάσει τις επιτυχημένες κινήσεις εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας.


»Στην πραγματικότητα, δεν είναι άνθρωπος για να τον παίρνεις ελαφρά.


»Έχοντας σπουδάσει στα πιο διάσημα πανεπιστήμια του κόσμου όπως το Χάρβαρντ και το Στάνφορντ, έχει έναν ευρύ κύκλο στις ΗΠΑ και μια εγγύτητα πέρα από φιλία.


»Είναι επίσης πολύ κοντά με την αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις».


Η τουρκική εφημερίδα συνεχίζει λέγοντας ότι αυτή η πρόσκληση στον Έλληνα πρωθυπουργό είναι κάτι παραπάνω από μία κανονική επίσκεψη.


«Ο Μητσοτάκης θα έχει εκπληρώσει το ιστορικό του καθήκον παραδίδοντας το χρυσό κλειδί της Ελλάδας στον Μπάιντεν.


»Η καημένη η Ελλάδα έγινε αρχικά παιχνίδι των Βρετανών, αλλά τώρα που δεν έχει καταλάβει ακόμη τι της κόστισε και δεν έχει πάρει το μάθημά της, είναι έτοιμη να εγκαταλείψει ακόμη και την ταυτότητά της.


»Αυτό φυσικά είναι πρόβλημα της ίδιας της Ελλάδας.


»Αλλά πιστεύω ότι οι ΗΠΑ επιδιώκουν ένα πολύ ύπουλο και προδοτικό σχέδιο για την Τουρκία στο πολύ άμεσο μέλλον, όταν στο βαρύ οπλισμό στα νησιά του Αιγαίου προστεθούν και αμερικανικές βάσεις», αναφέρει.


Σύμφωνα με τη «Milliyet», οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να προσθέσουν 4 ακόμη βάσεις στις 5 υπάρχουσες στρατιωτικές τους βάσεις στην Ελλάδα.


«Έτσι, ολόκληρη η ακτή του Αιγαίου μας θα περικυκλωθεί από ένα μισοφέγγαρο από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Κρήτη.


»Θα πραγματοποιηθεί μια αεροπορική επίθεση – παγίδα, στην οποία η Τουρκία θα αναγκαστεί να απαντήσει και τότε θα την παρουσιάσουν ως επιτιθέμενη.


»ΗΠΑ και Ελλάδα στο πλαίσιο της Αμυντικής Συμφωνίας θα ξεκινήσουν μια ευρεία επίθεση εναντίον της Τουρκίας.


»Στην επίθεση θα συμμετάσχουν και οι Κούρδοι του Ιράκ και της Συρίας. Η επίθεση δε θα είναι εκτός πλαισίου ΝΑΤΟ γι’ αυτό και καμιά χώρα του ΝΑΤΟ δεν θα εναντιωθεί», υποστηρίζει η φιλο-κυβερνητική εφημερίδα.


«Ο Έλληνας πρωθυπουργός επιχείρησε να βάλει την Τουρκία στο στόχαστρο κατά τη συνάντησή του με τον Μπάιντεν.


»Λέγεται πως ο Μητσοτάκης έδειξε στον πρόεδρο των ΗΠΑ τον χάρτη της Γαλάζιας Πατρίδας» αναφέρει η Yeni Safak.


Με τίτλο: «Έλληνας πρωθυπουργός: Η Τουρκία δεν πρέπει να χρησιμοποιήσει την ένταξη στη Φινλανδία και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ ως διαπραγματευτικό στοιχείο» η εφημερίδα Sozcu αναφέρεται στις δηλώσεις Μητσοτάκη και Μπάϊντεν, με αναφορές και στην Τουρκία.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως η Ελλάδα θα προχωρήσει στην προμήθεια μαχητικών αεροσκαφών F-35, μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο των ΗΠΑ» σχολιάζει το csavunma.com, σημειώνοντας πως ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, που συνοδεύει τον Έλληνα πρωθυπουργό στην Ουάσιγκτον, θα συζητήσει με την αμερικανική πλευρά νέους εξοπλισμούς και την αντικατάσταση παλαιών οπλικών συστημάτων αμερικανικής κατασκευής.

https://www.tribune.gr/politics/news/article/816074/milliyet-ellada-kai-ipa-schediazoyn-na-epitethoyn-stin-toyrkia-to-schedio.html