Σάββατο 28 Μαΐου 2022

Ρωσία: ο ιός της ευλογιάς των πιθήκων προήλθε από τη Νιγηρία όπου οι ΗΠΑ έχουν 4 βιολογικά εργαστήρια!


Ρωσία: ο ιός της ευλογιάς των πιθήκων προήλθε από τη Νιγηρία όπου οι ΗΠΑ έχουν 4 βιολογικά εργαστήρια!

Ο διοικητής Δυνάμεων της ραδιολογικής, χημικής και βιολογικής προστασίας της Ρωσίας ο Igor Kirillov, ανακοίνωσε την Παρασκευή 27 Μαίου ότι ο ιός της ευλογιάς πιθήκων (monkeypox) προήλθε από τη Νιγηρία όπου δραστηριοποιούνται τουλάχιστον 4 βιολογικά εργαστήρια των ΗΠΑ.

Ο Kirillov δήλωσε σε συνέντευξη τύπου : «σύμφωνα με την αναφορά του ΠΟΥ η επιδημία του δυτικού αφρικανικού στελέχους της ευλογιάς των πιθήκων ξεκίνησε από τη Νιγηρία, μια άλλη χώρα στην οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αναπτύξει τη βιολογική τους υποδομή. Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, υπάρχουν τουλάχιστον 4 ελεγχόμενα βιολογικά εργαστήρια της Ουάσιγκτον στη Νιγηρία».

Τόνισε ότι «είναι περίεργη σύμπτωση που απαιτεί επαλήθευση από ειδικούς».


Πρόσθεσε ότι «σύμφωνα με ευρωπαϊκά και αμερικανικά ΜΜΕ, στα έγγραφα της Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου 2021, δηλαδή στο πλαίσιο της πανδημίας Covid-19, έχει συνταχθεί ένα σενάριο για την αντιμετώπιση μιας επιδημίας που προκαλείται από νέο στέλεχος του ιού της ευλογιάς των πιθήκων. »


Σημειώστε ότι το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι είχε πληροφορίες για 10 αμερικανικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Ουκρανία για τη διάδοση ασθενειών, διαβεβαιώνοντας ότι υπάρχει κάποια σύνδεση μεταξύ ουκρανικών βιολογικών εργαστηρίων και του Πενταγώνου για τον παγκόσμιο έλεγχο της εξάπλωσης μολυσματικών ασθενειών.


Σύμφωνα με τον Kirillov, η πιο σημαντική τοποθεσία αυτού του δικτύου (των αμερικανικών έργων) είναι το Ερευνητικό Ινστιτούτο Walter Reed που ανήκει στις χερσαίες δυνάμεις του Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών στο Μέριλαντ. Το δίκτυο είχε σχηματιστεί από το Πεντάγωνο από το 1997.

«Περιλαμβάνει εργαστήρια για χερσαίες και ναυτικές δυνάμεις, εκτός από στρατιωτικές βάσεις διάσπαρτες σε πολλές περιοχές του κόσμου», συνέχισε ο κ. Kirillov, σύμφωνα με τον οποίο «οι αναφορές που έστειλε η Ουκρανία στα Ηνωμένα Έθνη ότι δεν υπάρχει βιοστρατιωτικό πρόγραμμα στη χώρα έρχονται σε αντίθεση με τις πρόσφατες δηλώσεις του Αμερικανού εκπροσώπου στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη».

Την Πέμπτη, 26 Μαΐου, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι «δημιούργησαν στρατιωτικά βιολογικά εργαστήρια σε όλο τον κόσμο», μέσω τμήματος του Πενταγώνου.

Ο Λαβρόφ επεσήμανε ότι το Πεντάγωνο δίνει «ιδιαίτερη προσοχή στην ανάπτυξη του δικτύου στρατιωτικών βιολογικών εργαστηρίων για τον μετασοβιετικό χώρο και την Ευρασία συνολικά»

Και συνέχισε: «Εξέτασα τα διαθέσιμα δεδομένα για το πού έχουν εγκατασταθεί αυτά τα εργαστήρια: είναι, πρώτα απ ‘όλα, κατά μήκος της περιμέτρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας και υπάρχουν μερικά που βρίσκονται δίπλα στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας. Υπό το φως των πειραμάτων που γίνονται σε αυτά τα εργαστήρια, υποπτευόμασταν από την αρχή ότι δεν ήταν απολύτως ειρηνικά και ότι δεν ήταν αθώα. »

Ο Λαβρόφ ανέφερε αυτό που βρέθηκε στην Μαριούπολη, η οποία μόλις είχε κατακτηθεί πλήρως από τις ρωσικές δυνάμεις και τους συμμάχους τους στο Ντονμπάς, «στα εργαστήρια που έφυγαν βιαστικά οι Αμερικανοί, προσπάθησαν να καταστρέψουν τα έγγραφα και τα δείγματα, αλλά δεν μπόρεσαν να τα καταστρέψουν όλα , ορισμένα δείγματα παθογόνων παραγόντων φυλάσσονταν εκεί και τα διαθέσιμα έγγραφα έδειχναν ξεκάθαρα τον στρατιωτικό προσανατολισμό των πειραμάτων που πραγματοποιήθηκαν εκεί».

Σύμφωνα με τον Λαβρόφ, «αποδεικνύεται ότι υπάρχουν περισσότερα από 10 τέτοια εργαστήρια στην Ουκρανία.

«Δεν είναι μυστικό ότι τέτοια εργαστήρια υπάρχουν στην Αρμενία, το Καζακστάν και τις χώρες της Κεντρικής Ασίας. Διερευνούμε αυτά τα θέματα με αυτές τις χώρες, σε διμερή βάση, και μέσω του CSTO», είπε.

Προηγουμένως, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι στην Ουκρανία δημιουργήθηκαν συστατικά βιολογικών όπλων. Πριν από αυτό, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι πραγματοποιήθηκαν πειράματα με δείγματα κορωνοϊού από νυχτερίδες σε εργαστήρια που δημιούργησαν οι Αμερικανοί στην Ουκρανία. Και ο επικεφαλής της Ερευνητικής Επιτροπής της Ρωσικής Ομοσπονδίας Alexander Bastrykin έδωσε εντολή να ανοίξει ποινική υπόθεση σχετικά με το γεγονός της ανάπτυξης βιολογικών όπλων στην Ουκρανία.

Διαρκής βιολογικός πόλεμος από ΗΠΑ κατά των λαών προς καθυπόταξή τους.

dimpenews.com