Σάββατο 21 Μαΐου 2022

Μάχες από σπίτι σε σπίτι στο Σεβεροντονέτσκ – Ουκρανοί παραδίνονται στους Ρώσους – Όλα θα κριθούν στο εργοστάσιο Azot


Μάχες διεξάγονται από σπίτι σε σπίτι στο Σεβεροντονέτσκ με τους Ρώσους να διεισδύουν αργά αλλά σταθερά με κατεύθυνση το κέντρο της πόλης.
Πάντως το πρόβλημα δεν θεωρείται η πόλη αυτή καθ’εαυτή αλλά το εργοστάσιων χημικών Azot το οποίο έχει παρόμοια υποδομή με το Azovstal της Μαριούπολης και αναμένεται να προβάλει την ίδια αντίσταση.

Υπάρχουν ήδη αναφορές για παραδόσεις Ουκρανών στρατιωτών που περικυκλώθηκαν σε γειτονιές του Σεβεροντονέτσκ.

Εδώ πρέπει να προσθέσουμε ότι οι Ρώσοι στο Ντόνμπας πολεμούν σε κατά πολύ κατώτερους αριθμούς από τους Ουκρανούς.

Η αναλογία 2-3 Ουκρανοί κατά ενός Ρώσου στρατιώτη. Η Μόσχα δεν έχει χρησιμοποιήσει περαιτέρω δυνάμεις από αυτές που επιχειρούν από την αρχή του πολέμου, ενώ η Ουκρανία συνολικά έχει επιστρατεύσει 1.000.000 άτομα.



Οι πόλεις-φρούρια της Ουκρανίας στο Ντόνμπας δομήθηκαν από το ΝΑΤΟ ακριβώς με αυτό το σκεπτικό.

Να καθυστερήσουν την Ρωσία αρκετούς μήνες σε αιματηρές συγκρούσεις με τις οποίες πίστευαν οι Δυτικοί ότι θα εξαντληθεί οικονομικά.


Όμως μέχρι τώρα συμβαίνει το αντίθετο.

Η έχουσα πραγματική οικονομία που στηρίζεται σε αληθινά δεδομένα (τρόφιμα, ενέργεια, πρώτες ύλες, στρατιωτικές δυνάμεις), η Ρωσία, δεν έχει υποστεί οικονομικό πλήγμα αντίθετα οι δυτικές οικονομίες που στηρίζονται στον χρηματιστηριακό τουρμποκαπιταλισμό βρίσκονται στα πρόθυρα κατάρρευσης με έναν τρομακτικό πληθωρισμό να ροκανίζει τα εισοδήματα των πολιτών τους.

H βασική γραμμή ανεφοδιασμού των Ουκρανών έχει αποκοπεί.

Eξελίξεις όμως υπάρχουν και στο μέτωπο του Ιζίουμ καθώς και εκεί οι ρωσικές δυνάμεις πέτυχαν τοπική περικύκλωση ουκρανικών μονάδων στο Studenok και στο Oskol.