Σάββατο 7 Μαΐου 2022

Τραγική η κατάσταση στο Αιγαίο. Πολιτική και στρατιωτική ηγεσία έχει πάθει ανοσία παραβιάσεων, ''συνηθίζουμε'' τους Τούρκους στο Αιγαίο

 
Τουρκική παρουσία στο Αιγαίο 7 ημέρες της εβδομάδα, 365 ημέρες των χρόνο! Παραβιάσεις και σήμερα από UAV

Ένα από τα χαρακτηριστικά της σκλήρυνσης της τουρκικής στάσης στο Αιγαίο, είναι το γεγονός ότι οι παραβιάσεις στο Αιγαίο δεν έχουν πια Σαββατοκύριακα! 

Οι Τούρκοι τους τελευταίους μήνες εμφανίζονται 7  ημέρες την εβδομάδα κάνοντας πτήσεις μεγάλης διάρκειας σε όλο το Αιγαίο. Η δυνατότητα χρήσης UAV τους έχει δώσει αυτές τις δυνατότητες.

Η τουρκική παρουσία εδώ και αρκετό καιρό δεν έχει πια τα χαρακτηριστικά πρόκλησης. Οι Τούρκοι συμπεριφέρονται σα να «περιπολούν σε περιοχή ελέγχου τους» και φυσικά παράλληλα καταγράφουν και χαρτογραφούν τα πάντα.

Για την ελληνική αντίδραση έχουμε πολλές φορές γράψει και σχολιάσει. Όχι μόνο εμείς αλλά και αρκετοί άλλοι. Η απλή καταγραφή των τουρκικών κινήσεων και τα «συγκρατημένα παραπονάκια» στους δυτικούς συμμάχους μας δεν είναι αντίδραση.

Σήμερα Σάββατο 7 Μαίου το ΓΕΕΘΑ κατέγραψε 25 παραβιάσεις του εναέριου χώρου, όλες από τουρκικά UAV.

https://www.militaire.gr/toyrkiki-paroysia-sto-aigaio-7-imeres-tis-evdomada-365-imeres-ton-chrono-paraviaseis-kai-simera-apo-uav/