Παρασκευή 20 Μαΐου 2022

Στον αέρα συνεχώς τα ρωσικά πληρώματα ελικοπτέρων -Vid-


"Νυχτερινοί κυνηγοί" κατά των εθνικιστών: πλάνα από το έργο των πληρωμάτων μάχης Mi-28 στην Ουκρανία

Έξι μη καθοδηγούμενοι πύραυλοι αεροσκαφών - σύμφωνα με τις συντεταγμένες που υποδεικνύονται από την αναγνώριση, μια απότομη κύλιση προς τα αριστερά, και περιστροφή του εδάφους, των δασών και των χωραφιών, κατά μήκος ενός μικρού ποταμού σε εξαιρετικά χαμηλό ύψος, βγαίνουν στη δεύτερη διαδρομή. Αναρρίχηση και νέο σάλβο. Αυτό είναι ήδη ένα πλήγμα για τα τεθωρακισμένα οχήματα του εχθρού. Έχοντας επεξεργαστεί τα πυρομαχικά "Night Hunter", το επιθετικό Mi-28 επιστρέφει στη βάση.


Στο αεροδρόμιο, τεχνικοί ελέγχουν την κατάσταση του μηχανήματος, γίνεται ανεφοδιασμός του. Οι στρατιωτικοί πιλότοι έχουν λίγο περισσότερο από μία ώρα για να αναλάβουν μια νέα αποστολή και τουλάχιστον να κάνουν ένα διάλειμμα. Η εργασία γίνεται με βάρδιες όλο το εικοσιτετράωρο. Αυτή τη φορά, η διοίκηση αποφάσισε να δουλέψει στον εχθρό που έσκαψε σε στρατηγικό ύψος με βαρείς, ακαθοδηγούμενους πυραύλους.


Τα Mi-28 σπάνια λειτουργούν μόνα τους. Βασικά, ως μέρος μικτών ομάδων μάχης, μαζί με τα πληρώματα των Ka-52 και Mi-8. Το καθήκον δεν είναι μόνο να πετύχουμε στόχους στο έδαφος, αλλά και να καλύπτουμε συναδέλφους. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, αυτή η τακτική έχει επανειλημμένα δικαιολογηθεί, λένε οι πιλότοι. Σε μια πτήση, η ομάδα καταφέρνει να καταστρέψει ολόκληρα συγκροτήματα της στρατιωτικής υποδομής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Άλλοι καίνε την αποθήκη πυρομαχικών, άλλοι απενεργοποιούν τα τεθωρακισμένα που θα φυλάνε τις προσεγγίσεις προς αυτήν. Ως αποτέλεσμα, το ουκρανικό πεζικό σε μια συγκεκριμένη περιοχή μένει χωρίς υποστήριξη και κάλυψη.


Ο Άντον είναι νεαρός αξιωματικός, αλλά ήδη έμπειρος στρατιωτικός πιλότος. Ο διοικητής πτήσης άρχισε να ακονίζει τις μαχητικές του ικανότητες στα shahidmobiles των μαχητών στη Συρία. Έγιναν πολλά επαγγελματικά ταξίδια στην Αραβική Δημοκρατία. Τώρα ο Anton αποκαλεί αυτή την εμπειρία ανεκτίμητη. Είναι σίγουρος για το δικό του αυτοκίνητο ότι είναι το καλύτερο ελικόπτερο στον κόσμο. Πριν από λίγο περισσότερο από ένα μήνα, ο διοικητής πτήσης Night Hunters έλαβε το πρώτο του Τάγμα Θάρρους.


«Εντοπίστηκαν δύο εχθρικά τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού. Χρησιμοποίησαν κατευθυνόμενους πυραύλους, καθώς και μη κατευθυνόμενους πυραύλους. Οι στόχοι χτυπήθηκαν επιτυχώς, σε δύο περάσματα, από διαφορετικές κατευθύνσεις», δήλωσε ο διοικητής του ελικοπτέρου Mi-28 Anton.


Ο πιλότος δεν μπορεί να μιλήσει για πολλή ώρα, καθώς δεν έχει χρόνο. Η φόρτωση ολοκληρώθηκε, ελήφθησαν νέες συντεταγμένες. Το Mi-28 προετοιμάζεται για την επόμενη απογείωση ως μέρος μιας ομάδας μάχης μαζί με τα Ka-52 και Mi-8. Είναι μεσημεριανό, αλλά αυτή είναι η τρίτη πτήση του πληρώματος σήμερα. Και έτσι κάθε βάρδια. Οι αναχωρήσεις έπαψαν να μετράνε εδώ και πολύ καιρό - μετά τις πρώτες εκατό. Οι πιλότοι αστειεύονται ότι περνούν περισσότερο χρόνο στον ουρανό παρά στο έδαφος. Όμως, επιμένουν, δεν υπάρχει κούραση, υπάρχει ψυχραιμία και κατανόηση ότι οι ζωές των παιδιών στην πρώτη γραμμή εξαρτώνται από τη δουλειά σου.


-