Σάββατο 21 Μαΐου 2022

Οι Ρώσοι λυγίζουν και τους πιο σκληρούς



Εγκατέλειψε την Ουκρανία ο πιο γνωστός αμερικανός μισθοφόρος, με «περίεργο» μήνυμα
Προκάλεσε κάποιος που προφανώς τον παρεμπόδισαν, να έρθουν στο ξενοδοχείο για να λογαριαστούν
Ο James Vasquez ήταν ο πιο προβεβλημένους αμερικανός μισθοφόρος που πολεμούσε στο ουκρανικό έδαφος. Έχοντας εκατοντάδες χιλιάδες ακόλουθους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Βάσκες έκανε συχνά έκκληση για χρηματοδότηση, εράνους και λοιπά.

Πριν από λίγες ημέρες είχε σηκώσει ένα ανησυχητικό μήνυμα λέγοντας ότι είναι πολύ κουρασμένος και ότι θέλει να γυρίσει πίσω, καθώς νιώθει πως κάθε ημέρα στην Ουκρανία μπορεί να είναι και η τελευταία της ζωής του.

Φαίνεται όμως ότι η αποχώρηση του δεν ήταν τόσο εύκολη υπόθεση, διότι φτάνοντας στο ξενοδοχείο στην Πολωνία πριν πετάξει για την Νέα Υόρκη, προκάλεσε όσους ασχολούνται με θέματα επιχειρησιακής ασφαλείας (opsec), να τον συναντήσουν στο ξενοδοχείο. Προτρέποντας τους μάλιστα να μην το τολμήσουν, αλλά να μείνουν κρυμμένοι στο υπόγειο της μαμάς τους!

Ο μισθοφόρος δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες, ούτε εξήγησε σε ποιους απευθυνόταν, δημιουργώντας έτσι εύλογες απορίες. Το πιθανότερο πάντως είναι Κάποιοι να προσπάθησαν να παρεμποδίσουν την αποχώρηση του, προφανώς επειδή κατέχει σημαντικές πληροφορίες για το μέτωπο της Ουκρανίας και τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις. Είναι η μόνη εξήγηση για τον όρο Opsec που χρησιμοποίησε.

Δείτε ένα από τα τελευταία βίντεο που είχε δημοσιεύσει:

Και αυτό είναι το μήνυμα που ανάρτησε 5 h πριν πετάξει για Νέα Υόρκη, από την Πολωνία.