Δευτέρα 30 Μαΐου 2022

Αδιανόητη δήλωση της προέδρου της Κομισιόν: «Δεν θα επιβάλλουμε εμπάργκο πετρελαίου στη Ρωσία γιατί... θα κερδίσει περισσότερα χρήματα» - Ποιος κοροϊδεύει ποιον;


 ΕΕ: Πρώτα εκτίναξαν τις τιμές των καυσίμων με το δήθεν «εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο» και τώρα τα «κατάπιαν» όλα

Αδιανόητη δήλωση της προέδρου της Κομισιόν: «Δεν θα επιβάλλουμε εμπάργκο πετρελαίου στη Ρωσία γιατί... θα κερδίσει περισσότερα χρήματα» - 

Με μία παραδοχή που αν μίτοι άλλο σοκάρει, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν «καταπίνει» 100% τα «περί εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο» και δηλώνει σε συνέντευξή της στο MSNBC  ότι δεν πρόκειται να επιβληθεί εμπάργκο γιατί εν τέλει θα ωφεληθεί η Ρωσία!

Στο μεταξύ οι τιμές του πετρελαίου που πληρώνουν οι Ευρωπαίοι καταναλωτές, ειδικά στις χώρες όπου ή Μόσχα έχει χαρακτηρίσει ως μη φιλικές, όπως η Ελλάδα, έχουν εκτοξευθεί κατά 30% το λιγότερο τους τελευταίους δύο μήνες!

Αυτό το σκάνδαλο το οποίο έχει επιβαρύνει τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς εκατομμυρίων Ελλήνων και πολλών εκατομμυρίων λοιπών Ευρωπαίων κατοίκων της ΕΕ, με εκατοντάδες ευρώ ποιος θα το πληρώσει, διότι οι αγορές προεξόφλησαν εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο και η τιμή εκτινάχθηκε από το 1,70 στο 2,20 στο 2,50 (στα νησιά του Αιγαίου) μόνο λόγω των δηλώσεων της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, του Σάρλ Μισέλ, του Μαργαρίτη Σχοινά κτλ.

Η απίστευτη δήλωση της προέδρου της Κομισιόν:

«Η Ευρώπη δεν μπορεί να θέσει άμεσο εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο,, καθώς θα επιτρέψει στη Μόσχα να πουλήσει τα καύσιμα της αλλού και ενδεχομένως να κερδίσει περισσότερα χρήματα για να χρηματοδοτήσει τον Στρατό της».


Αξίζει να σημειωθεί πως το έκτο πακέτο κυρώσεων ανακοινώθηκε στις 4 Μαΐου, αλλά οι διαφωνίες για το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο έχουν φέρει σε δυσχερή θέση την Ένωση και η λύση που εξετάζεται αφορά σε απαγόρευση εισαγωγών στο διά θαλάσσης μεταφερόμενο πετρέλαιο και εξαίρεση των αγωγών, που είναι τόσο ζωτικής σημασίας για την Ουγγαρία.


Η Ουγγαρία του Βίκτορ Όρμπαν ηγείται μιας ομάδας χωρών, όπως η Σλοβακία, η Τσεχία και η Βουλγαρία, που εξαρτώνται από το ρωσικό πετρέλαιο και δεν αντέχουν τέτοια μέτρα, καθώς η Βουδαπέστη εισάγει άνω του 60% του πετρελαίου της και το 85% του φυσικού της αερίου από τη Ρωσία και ο Ούγγρος πρωθυπουργός επιμένει ότι δεν θα πρέπει να τεθεί θέμα πετρελαϊκού εμπάργκο στη Σύνοδο Κορυφής.



Ο Όρμπαν απαιτεί μεγαλύτερη μεταβατική περίοδο για την εφαρμογή του εμπάργκο από τη χώρα του και περισσότερα κονδύλια από την ΕΕ για την τροποποίηση των ενεργειακών υποδομών της Ουγγαρίας.



Όπως μεταδίδει το Reuters, οι Ευρωπαίοι ηγέτες, αδυνατώντας να συμφωνήσουν σε όλες τις λεπτομέρειες αναφορικά με το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο, θα αφήσουν για πιο μετά την τελική συμφωνία για το νέο πακέτο αντι-ρωσικών κυρώσεων που θα καταλήξουν να «πυροβολήσουν» τα «πόδια» της ΕΕ.


Η Σύνοδος Κορυφής ξεκινάει στις 5 μ.μ. (ώρα Ελλάδας). Οι Ευρωπαίοι ηγέτες αναμένεται να επαναλάβουν τα γνωστά εμμονικά τετριμμένα για… την ισχυρή οικονομική, πολιτική, ανθρωπιστική και στρατιωτική υποστήριξη της ΕΕ προς την Ουκρανία (κάποτε η Ιστορία θα τους αναγκάσει να πουν γιατί το κάνουν αυτό εις βάρος των πολιτών  τους).


Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι εμμονές των Βρυξελλών θέτουν σε κίνδυνο την επιβίωση των πολιτών της ΕΕ. Σημειώνεται ότι ήδη στην πλουσιότερη χώρα της ΕΕ, δηλαδή στην Γερμανία, το ένα τρίτο των Γερμανών αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις κάτι πρωτοφανές για αυτούς.

https://www.pronews.gr/kosmos/diethnis-politiki/ee-prota-ektinaksan-tis-times-ton-kaysimon-me-to-dithen-empargko-sto-rosiko-petrelaio-kai-tora-ta-katapian-ola/