Παρασκευή 13 Μαΐου 2022

Ουκρανικά UAV με εξοπλισμό βιοχημικών όπλων καταγγέλλει η Ρωσία -Vid-


Η διπλωματική αποστολή της Ρωσίας στον ΟΗΕ με ανάρτησή της το απόγευμα στο Τουίτερ κατήγγειλε την απόκτηση τουλάχιστον 50 τηλεκατευθυνόμενων μικρών αεροσκαφών (drone, UAV) εξοπλισμένων με συστήματα βιοχημικού ψεκασμού από τον ουκρανικό στρατό.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως τα συγκεκριμένα σκάφη βρίσκονται στο οπλοστάσιο του ουκρανικού στρατού από τον Ιανουάριο του 2022, επισημαίνοντας πως τρία από αυτά εντοπίστηκαν από τον ρωσικό στρατό στις 9 Μαρτίου στην περιοχή της Χερσόνας και άλλα 10 στα τέλη Απρίλη κοντά στο Χάρκοβο.

Ακολούθησε ανακοίνωση του Ρώσου πρέσβη στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, Βασίλι Νεμπέντσια, που ζήτησε για τρίτη φορά έκτακτη σύγκλιση του Συμβουλίου Ασφαλείας Ηνωμένων Εθνών προκειμένου να συζητηθούν «οι δραστηριότητες του στρατιωτικού βιολογικού προγράμματος» της Ουκρανίας.
O Ρώσος πρέσβης στον ΟΗΕ επικαλέστηκε «εξαιρετικώς ανησυχητικά στοιχεία που αποδεικνύουν πως το Πεντάγωνο εμπλέκεται άμεσα στην πραγματοποίηση επικίνδυνων βιολογικών προγραμμάτων στην Ουκρανία». Ανέφερε επίσης πως τέτοια δραστηριότητα συνιστά «πραγματική απειλή για την βιο-ασφάλεια» της Ρωσίας, της περιοχής και όλου του κόσμου.