Δευτέρα 30 Μαΐου 2022

Ανατριχιάζει η προφητεία του Γέρων Ιωσήφ του Βατοπαιδινού ! Οι Εβραίοι θα προκαλέσουν τους Τούρκους !!! -Vid-


ΕΚΤΑΚΤΟ
Ελληνικά αποβατικά σκάφη μεταφέρουν ισραηλινές δυνάμεις στην Κύπρο: Προάγγελος ανάφλεξης με Τουρκία;

 Για πρώτη φορά το Πολεμικό Ναυτικό μεταφέρει ισραηλινό Στρατό στην Μεγαλόνησο - To ΧΙΟΣ L-173 στο λιμάνι της Λεμεσού

Με το αρματαγωγό ΧΙΟΣ L-173 μεταφέρθηκαν ισραηλινές ειδικές δυνάμεις στην Κύπρο στο πλαίσιο της άσκησης Agapinor-2022 σε μία εξέλιξη που ανεβάζει δραματικά την «θερμοκρασία» στην Ανατολική Μεσόγειο!

Είναι η πρώτη φορά που ελληνικά μεταγωγικά πλοία χρησιμοποιούνται από τις δυνάμεις ξένου κράτους, εκτός ΝΑΤΟ για να μεταφερθούν στρατιωτικές δυνάμεις του!

Το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας μιλά για μια «μοναδική και τη πρώτη στο είδος της» άσκηση μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ και τυπικά η άσκηση αφορά την προσομοίωση σύγκρουσης με την Χεζμπολάχ στον Λίβανο, αλλά σε μία τέτοια περίπτωση δεν θα χρησιμοποιούσαν ούτε ελληνικό πλοίο, ούτε θα είχαν ως πιθανό θέατρο επιχειρήσεων την Κύπρο.


Το αρματαγωγό ΧΙΟΣ διαθέτει  1 πυροβόλο OTO Melara 76/62, 2 δίδυμα αντιαερoπορικά BOFORS 40L/70, 2 αντιαερπορικά πυροβόλα Rheinmetall 20 χιλ.


Μεταφορική ικανότητα: 22 άρματα μάχης, οχήματα, τζιπ και πυροβόλα ανάλογα με την επιχείρηση μεταφοράς, 287 άνδρες και δυνατότητα μεταφοράς ενός ελικοπτέρου.


Η επιχειρησιακή του αξία αφορά την μεταφορά όπλων και προσωπικού ΠΡΙΝ την έναρξη των επιχειρήσεων, διότι λόγω της αργής ταχύτητάς του είναι εύκολος στόχος της αντίπαλης Αεροπορίας.

Η άσκηση ξεκίνησε χτες την Κυριακή και θα διαρκέσει έως τις 2 Ιουνίου.


Στην άσκηση θα συμμετάσχουν φυσικά και δυνάμεις της Εθνοφρουράς, σε μία προσπάθεια να «φρεσκαριστεί» η συνεργασία των δύο πλευρών καθώς η Άγκυρα φαίνεται διατεθειμένη να μπει στον πειρασμό να κτυπήσει τον αδύναμο κρίκο του ελληνικού αμυντικού συστήματος την Κύπρο.


«Η άσκηση δίνει τη δυνατότητα στον Ισραηλινό Στρατό να βελτιώσει την ετοιμότητα των δυνάμεών του που συμμετέχουν στην άσκηση, ενισχύοντας παράλληλα τη συνεργασία και τις ικανότητες σε τακτικό επίπεδο» ανέφερε ο ισραηλινός στρατός.

Oι στρατιωτικές δυνάμεις θα εκπαιδευτούν σε όλη την έκταση της Κύπρου.

Η όλη άσκηση προβλέπει την μεταφορά εντός 72 ωρών σημαντικών ισραηλινών δυνάμεων μεγέθους Τάγματος στο έδαφος της Κύπρου ως δύναμη αποτροπής.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό Στρατό, στρατεύσιμοι όσο και έφεδροι από την 98η Μεραρχία Αλεξιπτωτιστών, μαζί με μονάδες της Αεροπορίας και άλλες ειδικές δυνάμεις – όπως η επίλεκτη μονάδα του ναυτικού Shayetet 13, θα συμμετάσχουν στις ασκήσεις στην Κύπρο.


Επίσης θα συμμετάσχουν άλλες ισραηλινές ναυτικές μονάδες, δυνάμεις της ειδικής μονάδας του Σώματος Μηχανικού Yahalom, της μονάδας σκύλων Oketz, δυνάμεις του τμήματος πληροφοριών και στρατεύματα από τη Διεύθυνση C4I και Cyber ​​Defense, θα λάβουν επίσης μέρος στην άσκηση.


Στην άσκηση, μαχητικά ελικόπτερα θα συνδράμουν τις επίγειες δυνάμεις. Θα εκτελεσθούν  εκκενώσεις έκτακτης ανάγκης με μεταγωγικά ελικόπτερα της IAF, θα κατευθύνουν και θα συνοδεύουν δυνάμεις και θα διευκολύνουν την λογιστική υποστήριξη. Οι Μοίρες μεταφορών θα προχωρήσουν σε ρίψεις εξοπλισμού υλικοτεχνικής υποστήριξης.

Σύμφωνα με το IDF, η άσκηση αυτή είναι «μοναδική και η πρώτη στο είδος της» που δίνει την ευκαιρία στα στρατεύματα να προσαρμοστούν γρήγορα σε άγνωστα εδάφη ενώ αντιμετωπίζουν σενάρια έκτακτης ανάγκης και άλλους τρόπους που «προσομοιώνουν την πραγματικότητα όσο το δυνατόν περισσότερο».


Ενόψει της άσκησης ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Μπένι Γκαντζ συνομίλησε με τον Κύπριο ομόλογό του, υπουργό Άμυνας Χαράλαμπο Πετρίδη, την Κυριακή. Ο Γκάντζ αναμένεται να επισκεφθεί την Κύπρο μέσα στην εβδομάδα.


Οι δύο άνδρες «συζήτησαν τη σημασία της άσκησης για την επιχειρησιακή μας ετοιμότητα», έγραψε ο Gantz στο Twitter, προσθέτοντας ότι «τόνισε τον στρατηγικό δεσμό μεταξύ των χωρών μας, ο οποίος συμβάλλει στην περιφερειακή σταθερότητα».

«Η άσκηση υπογραμμίζει τις εξαιρετικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών τα τελευταία χρόνια στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας».

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ellinotoyrkika/ellinika-apovatika-skafi-metaferoun-israilines-dynameis-stin-kypro-proaggelos-anafleksis/



*