Κυριακή 15 Μαΐου 2022

Παίζουν με την υπομονή του Πούτιν! Έστειλαν 90 πυροβόλα howitzer M777. Η απάντηση της Μόσχας θα είναι συγκλονιστική!!!



M777 Howitzer: Τα νέα αμερικανικά πυροβόλα εν δράσει στη πρώτη γραμμή του μετώπου στην Ουκρανία [vid]
Η Ουκρανία έχει αναπτύξει στις γραμμές του μετώπου πολλά από τα νέα αμερικανικά howitzer M777 που έχει παραλάβει, ανακοίνωσε σήμερα η αμερικανική πρεσβεία στο Κίεβο, διευκρινίζοντας πως επρόκειτο να σταλούν 90 τέτοια πυροβόλα και έχουν παραδοθεί όλα εκτός από ένα.

Αυτά τα howitzer M777 αποτελούν μέρος του οπλισμού που στέλνει η Ουάσινγκτον για να βοηθήσει την Ουκρανία να αποκρούσει την εισβολή της Ρωσίας, που άρχισε στις 24 Φεβρουαρίου. Τα M777 θεωρούνται ιδιαίτερα σημαντικά λόγω του μεγάλου βεληνεκούς και της ακρίβειάς τους.

Η αμερικανική πρεσβεία ανήρτησε ένα βίντεο των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στο οποίο εικονίζονται ουκρανοί στρατιώτες να εκαπιδεύονται στη χρήση των πυροβόλων αυτών.

«M777 Howitzers εν δράσει. Τμήμα του τελευταίου πακέτου ύψους 800 εκατομμυρίων δολαρίων των Ηνωμένων Πολιτειών για τις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις», αναφέρεται στο λογαριασμό της πρεσβείας στο Twitter.


«Τα 90 howitzer που εστάλησαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται τώρα, εκτός από ένα, στην Ουκρανία και πολλά είναι τώρα ανεπτυγμένα στις γραμμές του μετώπου», προστίθεται.

Σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο του Πενταγώνου, εκατοντάδες ουκρανικά στρατεύματα ολοκλήρωσαν την εκπαίδευση σε νέα όπλα που παρέχονται από τις ΗΠΑ.

«Περίπου 310 Ουκρανοί στρατιώτες εκπαιδεύτηκαν στην χρήση πυροβόλων M777 αμερικανικής κατασκευής», πρόσθεσε ο αμερικανός αξιωματούχος.

Άλλοι 50 Ουκρανοί εκπαιδεύονται αυτή τη στιγμή. Ανώτερος αξιωματούχος του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ είχε ενημερώσει πριν από μια εβδομάδα ότι περίπου το 60 τοις εκατό των 90 πυροβόλων που προορίζονταν για παράδοση βρίσκονται ήδη στην Ουκρανία, μαζί με πυρομαχικά 155 χλστ.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ

https://www.onalert.gr/eksoplismoi/m777-howitzer-ta-nea-amerikanika-pyrovola-en-drasei-sti-proti-grammi-toy-metopoy-stin-oykrania-vid/463219/?utm_source=newsit.gr&utm_medium=Referral&utm_campaign=top5box