Παρασκευή 27 Μαΐου 2022

Φόβοι για νέους Αττίλες, η έξοδος απο το ΝΑΤΟ σημαίνει κόκκινος συναγερμός στον Ελληνικό στρατό

 
Τουρκία: Ο Μπαχτσελί ζητά έξοδο από το ΝΑΤΟ – τι λένε πολιτικοί από την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση

Ο Μπουλέντ Αρίντς, πρώην Πρόεδρος της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας και ένας από τους ιδρυτές του Κόμματος AK,

απάντησε στη δήλωση του αρχηγού της ομάδας του Κόμματος του Εθνικιστικού Κινήματος- MHP, Ντεβλέτ Μπαχτσελί: «Ακόμα και η αποχώρηση από το ΝΑΤΟ πρέπει να είναι στην ημερήσια διάταξη».

Αρίντς: «Πρέπει να αξιολογηθεί»

  Ο Αρίντς είπε, «Αυτό δεν είναι κάτι που πρέπει να αξιολογηθεί. Δεν τα βλέπω ως πολύ σοβαρά πράγματα. Ας φύγουμε λοιπόν από το ΝΑΤΟ. Να κλείσουμε το Συνταγματικό Δικαστήριο. Δεν έχω συνηθίσει σε αυτό το στυλ πολιτικής.

Γι' αυτό οι φίλοι μας που θέλουν να συζητήσουν τα λόγια του κ. Μπαχτσελί μπορούν να το συζητήσουν άνετα».

Στη συνεδρίαση της ομάδας του κόμματος του Προέδρου του MHP Ντεβλέτ Μπαχτσελί την περασμένη Τρίτη ειπώθηκε ότι «Σε περίπτωση που η Σουηδία και η Φινλανδία συμπεριληφθούν στο ΝΑΤΟ, τα κριτήρια της Άγκυρας θα πρέπει να τεθούν σε εφαρμογή αμέσως. Ακόμη και η αποχώρηση από το ΝΑΤΟ θα πρέπει να θεωρείται εναλλακτική»,  μπήκε στην ατζέντα του η έξοδος από το ΝΑΤΟ.

Κιλιτσντάρογλου:  Η Ελλάδα γέμισε με αμερικανικές βάσεις- Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ότι χρειάζετα

Η πρώτη δήλωση για το θέμα έγινε από τον Πρόεδρο του CHP Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου. Ο Κιλιτσντάρογλου κοινοποίησε την ανάρτησή του:

  «Ο Μπαχτσελί πρότεινε επίσης την αποχώρηση από το ΝΑΤΟ. Το ΝΑΤΟ είναι απαραίτητο για την Τουρκία, αλλά θα ήθελα να δω πόσο ειλικρινείς είναι ως κυβέρνηση. Οι ΗΠΑ γέμισαν την Ελλάδα με βάσεις. Οι στόχοι τους είναι ξεκάθαροι. Ας φέρουν το κλείσιμο των αμερικανικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων στην Τουρκία, θα στηρίξουμε τη Βουλή με το πνεύμα των Εθνικών Δυνάμεων. Είμαστε ενάντια στους ξένους στρατιώτες στη γη μας όσο και ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό. Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ό,τι χρειαστεί. Είστε έτοιμοι λοιπόν, εσείς που έχετε τη νομή της εξουσίας; Ας είναι αυτό το χαρτί της ειλικρίνειας σας. Το CHP είναι έτοιμο, περιμένουμε», είπε.

Sondakika.com, gazetaduvar.com.tr

The Hellenic Information Team

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος