Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Πρέπει να είναι η μεγαλύτερης διάρκειας 'αναχαίτηση', στην παγκόσμια στρατιωτική ιστορία. Πώς να έχεις 'το κεφάλι ψηλά' σμηναγέ μου;

Πέρασαν δυο νύχτες στο Αιγαίο!
Στο λιμάνι του Ακσάζ ελλιμενίστηκε η τουρκική κορβέτα "Βuyukada", η οποία καθόλη τη χθεσινή ημέρα έπλεε στο Αιγαίο, κινούμενη 7 φορές εντός ελληνικών χωρικών υδάτων και συγκεκριμένα βορείως του Καφηρέα, ανατολικά της Κέας, βορείως της Σαντορίνης, βόρεια βορειδυτικά της Ανάφης, νότια νοτιοανατολικά της Αστυπάλαιας καιδυτικά της Σύμης.
Η τουρκική κορβέτα εξήλθε των ελληνικών χωρικών υδάτων, στις 5:30 το πρωί, βόρεια βορειοανατολικά της Ρόδου.

Πλοία και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού παρακολούθησαν το τουρκικό σκάφος, σε όλη τη διάρκεια του πλου του.Η τουρκική κορβέτα προερχόταν από τον κόλπο του Ξηρού.
H κορβέτα TCG Büyükada (F-512), είναι το πλοίο της κλάσης Ada. 
Η ναυπήγηση της κορβέτας πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο προγράμματος ναυπήγησης οκτώ συνολικά πλοίων  με την ονομασία MILGEM

που δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Η κορβέτα F-512 ήταν το δεύτερο πλοίο που έχειπροστεθεί στο δυναμικό του τουρκικού πολεμικού ναυτικού,  το πρώτο ήταν το TCG Heybeliada (F-511) και αναμένεται να  ναυπηγηθούν έξι ακόμη πλοία συνολικά αυτής της κλάσης. Το πρόγραμμα  προβλέπει τη ναυπήγηση τεσσάρων ακόμη φρεγατών τύπου TF-1000 εκτοπίσματος 4.000 τόνων. Το 2020, θα ακολουθήσει ένα ακόμη εξοπλιστικό πρόγραμμα για τη ναυπήγηση 6 πλοίων TF-2000 εκτοπίσματος 6.000 τόνων.

http://www.onalert.gr/stories/kai-deyteri-nyxta-sto-aigaio-i-tourkiki-korveta/38287