Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Σκεφτείτε η Ελληνική κυβέρνηση να δημιουργούσε μια έκθεση, αναφέροντας τα ρατσιστικά εγκλήματα της τελευταίας δεκαετίας, απο τους παράτυπους μετανάστες διαφόρων εθνοτήτων!

Η εκδοχή του Ισραήλ για την ένταση στην Ιερουσαλήμ
Ενδιαφέροντα είναι τα στοιχεία που έστειλε η ισραηλινή πρεσβεία στην Ελλάδα για τα γεγονότα στην Ιερουσαλήμ και γενικότερα την έξαρση της βίας στην περιοχή, με συνέπεια την ανησυχία ενδεχόμενης νέας πολεμικής σύρραξης.
Παραθέτουμε το κείμενο ως έχει, ενώ θα αναζητήσουμε μήπως εξασφαλιστεί απάντηση επί της ουσίας όσων αναφέρονται, από την παλαιστινιακή πλευρά, με στόχο να βοηθήσουμε στο να διαμορφώσουν οι αναγνώστες του «defence-point.gr» άποψη για όσα συμβαίνουν, σε μια χώρα άμεσου γεωπολιτικού ενδιαφέροντος για την Ελλάδα.
Ακολουθεί η ενημέρωση της πρεσβείας του Ισραήλ:
Ένας Ισραηλινός άνδρας σκοτώθηκε και 14 πολίτες τραυματίστηκαν, κάποιοι σοβαρά, στην Ιερουσαλήμ εχτές (5 Νοεμβρίου) όταν Παλαιστίνιος εσκεμμένα εμβόλισε το επαγγελματικό του όχημα σε δύο συγκεντρώσεις Ισραηλινών κοντά στις γραμμές του τρένου και κατόπιν επιτέθηκε στους περαστικούς με μεταλλική ράβδο.
Μια σχεδόν παρόμοια επίθεση συνέβη προ δύο εβδομάδων (22 Οκτωβρίου) όταν Παλαιστίνιος οδήγησε το όχημά του στον σταθμό του τρένου σκοτώνοντας ένα βρέφος με ισραηλινή και αμερικάνικη υπηκοότητα, και μια γυναίκα με καταγωγή από το Εκουαδόρ και τραυματίζοντας άλλους οκτώ.
Στις 29 Οκτωβρίου, Παλαιστίνιος τρομοκράτης επιτέθηκε στον Ραβίνο Γιεχούντα Γκλίκ, έναν Ισραηλινό πολίτη γεννημένο στην Αμερική, την ώρα που αναχωρούσε από σύσκεψη στην κεντρική Ιερουσαλήμ. Ο τρομοκράτης πυροβόλησε τον ραβίνο Γκλίκ πολλές φορές ο οποίος παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι βίαιες διαδηλώσεις στο Όρος του Ναού:
Εχτές δεκάδες Άραβες μασκοφόροι πραγματοποίησαν βίαιες διαδηλώσεις στο Όρος του Ναού στην Ιερουσαλήμ. Όταν άνοιξε όπως συνήθως η Πύλη Μουγκράμπι για τους μη-μουσουλμάνους επισκέπτες στο Όρος του Ναού, οι βίαιοι διαδηλωτές ξεπρόβαλαν από θέσεις που είχαν λάβει μέσα στο Τέμενος του al-Aqsa και εκτόξευσαν πέτρες και πυροτεχνήματα εναντίον των αστυνομικών που βρίσκονταν στην πύλη.
Η αστυνομία απάντησε χρησιμοποιώντας μη-θανατηφόρα μέσα για να αποτρέψει τραυματισμούς. Οι διαδηλωτές όμως επέστρεψαν στο τέμενος και έλαβαν θέσεις πίσω από φράγματα που είχαν φτιάξει την περασμένη νύχτα. Κατόπιν επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών με εκατοντάδες πυροτεχνήματα, πέτρες και σιδερένιους λοστούς που είχαν προετοιμάσει και όλα αυτά έγιναν μέσα στο τέμενος. Αρκετοί αστυνομικοί τραυματίστηκαν.
Αφού οι διαδηλωτές κορύφωσαν τις επιθέσεις μέσα από το τέμενος, η αστυνομία αναγκάστηκε να λάβει ένα σπάνιο μέτρο. Μικρός αριθμός αστυνομικών έκανε λίγα μόλις βήματα μέσα στην είσοδο του τεμένους, για μικρό διάστημα, για να απομακρύνει τα φράγματα που εμπόδιζαν το κλείσιμο των πυλών του τεμένους. Κλείνοντας αυτές τις πύλες, η αστυνομία διαχώρισε τους διαδηλωτές από τους στόχους τους, αποκαθιστώντας έτσι την ηρεμία στο Όρος του Ναού διευκολύνοντας έτσι τις ειρηνικές επισκέψεις στην πλατεία.
Βίντεο που καταγράφει την κατάχρηση του τεμένους al-Aqsa από τους διαδηλωτές μπορείτε να δείτε εδώ. Το σύντομο στιγμιότυπο καταγράφει ξεκάθαρα τους Παλαιστίνιους διαδηλωτές στην είσοδο του τεμένους που κατέλαβαν και βεβήλωσαν για να εξαπολύσουν τις επιθέσεις τους.
Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι σε αντίθεση με κάποια ρεπορτάζ στα ΜΜΕ, ο Όρος του Ναού δεν είναι συνώνυμο με το τέμενος του al-Aqsa. Το τέμενος είναι ένα από τα πολλά οικοδομήματα που βρίσκονται στην πλατεία του Όρους του Ναού (το οποίο ονομάζεται Haram al-Sharif/ το ιερό των Μουσουλμάνων).
Το Όρος του Ναού:
1. Το Ισραήλ αποδίδει τη μέγιστη σημασία στην ανεξιθρησκία και την ελευθερία λατρείας. Σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς των Παλαιστινίων, το Ισραήλ δεν έχει κάνει καμία ενέργεια για να αλλάξει το καθεστώς που ισχύει για δεκαετίες στο Όρος του Ναού, στο οποίο δεσμεύεται η κυβέρνηση του Ισραήλ.
2. Το Ισραήλ ενεργεί με μέγιστη αυτοσυγκράτηση ενάντια στην Παλαιστινιακή βία στο Όρος του Ναού. Στόχοι του είναι να επιτρέψει στους Μουσουλμάνους να προσεύχονται ειρηνικά και στους Εβραίους και άλλους να το επισκέπτονται με ασφάλεια. Η αστυνομία, παρότι δέχεται επιθέσεις, χρησιμοποιεί μόνο μη-θανατηφόρα μέτρα εναντίον των διαδηλωτών , όπως πλαστικές σφαίρες και χειροβομβίδες κρότου.
3. Παρόλα αυτά, ο Πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς και ο εταίρος του στην «κυβέρνηση ενότητας» με τη Χαμάς, ενεργούν για να υπονομεύσουν το καθεστώς στο Όρος του Ναού. Μεταξύ άλλων, έχουν υποδαυλίσει την ένταση στην περιοχή με διαδηλώσεις.
4. Ακραίοι Ισλαμιστές θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια του τεμένους του al-Aqsa μετατρέποντάς το σε βάση επιθέσεων με εύφλεκτα όπλα. Αποθηκεύουν πυροτεχνήματα, βόμβες μολότοφ και άλλα επικίνδυνα αντικείμενα μέσα στο τέμενος και εξαπολύουν βίαιες επιθέσεις μέσα από τον τόπο που χαρακτηρίζουν ως τον τρίτο ιερότερο.
Η εμπρηστική ρητορική πίσω από τις τρομοκρατικές ενέργειες και τη βία στην Ιερουσαλήμ:
5. Η εμπρηστική ρητορική υπέρ της τρομοκρατίας και της βίας στην Ιερουσαλήμ συνέβη ταυτόχρονα με τις βίαιες διαδηλώσεις στο Όρος του Ναού και τις τρεις πρόσφατες τρομοκρατικές ενέργειες. Η ρητορική αυτή προέρχεται από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς καθώς και από τη Χαμάς.
6. Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Αμπάς είπε ότι ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ πρέπει να χρησιμοποιηθούν για να εμποδιστεί η προσέλευση Εβραίων στο Όρος του Ναού. Χαρακτήρισε τους Εβραίους επισκέπτες στον ιερότερο θρησκευτικό χώρο τους ως «αγέλη». Στο παρελθόν, ο Αμπάς έχει διαδώσει ψέματα, ισχυριζόμενος ότι οι Ισραηλινοί επιτίθενται στο τέμενος al-Aqsa και πως οι Εβραίοι το «βεβηλώνουν».
7. Η χτεσινή τρομοκρατική ενέργεια είναι το άμεσο αποτέλεσμα της εμπρηστικής ρητορικής του Αμπάς και των εταίρων του στη Χαμάς. Οι πράξεις υποκίνησης περιλαμβάνουν και συλλυπητήρια επιστολή του Αμπάς (1 Νοεμβρίου) προς την οικογένεια που πυροβόλησε τον Γιεχούντα Γκλίκ. Στην επιστολή που δοξάζει τον δράστη, ο Πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής έγραψε μεταξύ άλλων ότι «ανήλθε στους ουρανούς ως μάρτυρας υπερασπιζόμενος τα δικαιώματα του έθνους μας, της τιμής του και των ιερών τόπων».
Το κίνημα Φατάχ του Αμπάς δημοσίευσε και υλικό που δοξάζει τον τρομοκράτη που πραγματοποίησε την επίθεση στις 22 Οκτωβρίου. Για παράδειγμα, ο Sultan Abu-Aynayn (σύμβουλος του Αμπάς και μέλος της κεντρικής επιτροπής της Φατάχ) καθώς και η επίσημη ιστοσελίδα της Φάταχ στο facebook, τον επαίνεσαν ως «ηρωικό μάρτυρα».
Ο ρόλος της Διεθνούς Κοινότητας:
8. Οι Παλαιστίνιοι έχουν πραγματοποιήσει 3 τρομοκρατικές ενέργειες στην Ιερουσαλήμ σε λιγότερο από 2 εβδομάδες και έχουν προκαλέσει πολυάριθμες βίαιες διαδηλώσεις στο Όρος του Ναού και τις γύρω περιοχές από το καλοκαίρι. Η εμπρηστική ρητορική και η δοξασία των τρομοκρατών έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην πρόκληση της βίας και στην ενθάρρυνση περισσότερων τρομοκρατικών ενεργειών.
9. Η Διεθνής Κοινότητα θα πρέπει να καταδικάσει έντονα την εμπρηστική ρητορική του Προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής και να τον καλέσει να σταματήσει την ενθάρρυνση της βίας και της τρομοκρατίας. Η εμπρηστική ρητορική και οι εμπρηστικές πράξεις πρέπει να παύσουν ώστε να αποκατασταθεί η ηρεμία στην Ιερουσαλήμ και ιδιαίτερα στο Όρος του Ναού.