Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

Στη Ρωσία συνεχίζονται οι γιορτές των Χριστουγένων.

Οι ορθόδοξοι χριστιανοί δοξολογούν την Παναγία
Στη Ρωσία συνεχίζονται οι γιορτές των Χριστουγένων. Τη 2η μέρα των Χριστουγένων δοξολογείται η Θεοτόκος. Ο Πατριάρχης Κύριλλος θα τελέσει λειτουργία στην εκκλησία της Κοίμησης του Κρεμλίνου της Μόσχας.
Επίσης θα επισκεφθεί το Παιδικό Χριστουγενιάτικο Δέντρο στα Υψώματα Βορομπιόφ.
Το δωδεκαήμερο των γιορτών των Χριστουγένων συνεχίζεται ως τη Βάπτιση του Χριστού, η οποία στη Ρωσία γιορτάζεται στις 19 Ιανουαρίου.
Ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών Ρωσιών Κύριλλος ευχήθηκε στους πολίτες της Ρωσίας Καλά Χριστούγεννα και υπογράμμισε ότι το γεγονός αυτό στάθηκε καμπή στην ιστορία της αθρωπότητας.
«Η σύγχρονη χρονολογία, που αρχίζει από τη μέρα της Γέννησης του Χριστού και που θεωρείται χρονολογία της χριστιανικής εποχής, αυτή καθ΄εαυτή μαρτυρεί την αποκλειστική σημασία του ερχομού του Χριστού του Σωτήρος»,- αναφέρεται στο Χριστουγεννιάτικο μήνυμα που δημοσιευθηκε από την Υπηρεσία τύπου του Μοσχοβίτικου Πατριαρχείου.
 «Μέσω της Γέννησης του Σωτήρος οι άνθρωποι απόκτησαν τη δυνατότητα να έχουν την ευδαιμονία και την Αλήθεια»,- υπογράμμισε ο Πατριάρχης, υπενθυμίζοντας τα λόγια του Ιωάννη του Θεολόγου.
http://www.bogoslov.ru/