Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ΚΑΙ ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΚΑ ΤΙΣ ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ


ΤΟΙΧΟ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΗΓΕΤΗ.
Η φυσιογνωμία του γεροδεμένου, αυτοπεπεισμένου και αρκετά σκληρού στις κρίσεις του Πρωθυπουργού της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δεν αφήνει ήσυχους τους εκπροσώπους των αμερικανικών ΜΜΕ. Το περιοδικό «TIME» έκανε για άλλημια φορά εξομολόγηση της μη αγάπης του προς τον Ρώσο πολιτικό, δημοσιεύοντας την καταρτισμένό από τους εμπειρογνώμονες του περιοδικού πίνακα κατάταξης «των πιο ακαλαίσθητα ντυμένων» ηγετών του κόσμου.
Στην πρώτη δεκάδα των ανδρών ο Πούτιν τοποθετηθηκε στη δεύτερη θέση. Η εγγραφή του Ρώσου Πρωθυπουργου σ΄αυτό τόν πίνακα κατάταξης φαίνεται τουλάχιστον προκατειλημμένη. Το άψογο γούστο του Πούτιν σε ό,τι αφορά το ντύσιμο του, είχε αναγνωριστεί από καιρό από τους παγκόσμιους στυλίστες. Στην καλή και γεροδεμένη φιγούρα του φαίνονται το ίδιο καλά το κιμονό, η στολή αλπικού σκι, η στρατιωτική στολή και το κομψό καλοραμμένο κοστούμι από την NINA RICCI.
Κατά τη γνώμη της προέδρου του Ανθρωπιστικού Ιδρύματος «Ρωσική σιλουέτα» Τατιάνας Μιχαλκόβα, η κατάσταξη αυτή δεν βασίζεται σε καμιά λογική και σύνεση, γιατί η αμερικανικη σχολή σχεδιαστών βρίσκεται στο κατώτερο σκαλοπάτι ανάμεσα στους παγκόσμιους Οίκους Μόδας. Η Τατιάνα Μιχαλκόβα αναφερόμενη στο εν λόγω δημοσίευμα του «TIME», δεν άφησε λίθο επί λίθου από τις αξιώσεις του σε ό,τι αφορά το αμερικανικό γούστο στο ντύσιμο. « Το να κάνει κανείς τέτοιες δηλώσεις, σημαίνει ότι έχει απλώς άσχημο γούστο. Το αμερικανικό έθνος είναι το πιο ακαλαίσθητο σε όλο τον κόσμο. Δεν ξέρει γενικά τι είναι το σχέδιο. Πολλοί Αμερικανοί έρχονταν στο θέατρο Μπολσόι φορώντας παντελόνι τζιν και με μια Coca-Cola στα χέρι. Η εξωτερική όψη αντανακλά τόσο την εσωτερική, όσο και την πνευματική κατάσταση του ανθρώπου». Η αγανάκτηση των αμερικανικών ΜΜΕ σχετικά με την έλλειψη γούστου στον Πούτιν δεν προκλήθηκε από το στύλ ντυσίματός του, αλλά από τους ανάγλυφους μυς του, τους οποίους ο Πρωθυπουργός έδειξε επιδεικτικά κατά την πρόσφατη ξεκούρασή του στην Τουβά. Το αμερικανικό περιοδικό, απ’ ό,τι φαίνεται με μεγαλύτερη κατανόηση θα δεχόταν τα χαλαρά μυς και την πλαδαρή κοιλάρα από μπύρα όπως έχουν πολλοί πολιτικοί.
Ας σημειωθεί σχετικά με αυτό ότι η εμφάνιση με το γυμνό κορμί του Τόνι Μπλερ, του Νικολά Σαρκοζί είτε του Μπαράκ Ομπάμα ποιός ξέρει γιατί δεν τους έκανε αντικείμενα τόσο μεγάλης προσοχής από τους Αμερικανούς δημοσιογράφους. Το «TIME» επίσης δεν είπε ούτε λέξη για το επιπόλαιο, από την άποψη της εθιμοτυπίας, μπλε κοντό παντελόνι της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ Μισέλ Ομπάμα, φορώντας το οποίο κατέβηκε την σκάλα του προεδρικού αεροπλάνου. Εξ άλλου, στην καταταξη των «χειρότερων» σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του «TIME» συμπεριλήφθηκαν μόνο εκείνοι, οι οποίοι ποτέ δεν συμπεριλαμβάνονταν στους καταλόγους των «καλύτερων φίλων» της Ουάσιγκτον.
Στην δεκάδα των «χειρότερων» βρέθηκε και ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες για το πάθος που έχει δήθεν για τα αθλητικά κοστούμια. Οι Αμερικανοί δεν μπόρεσαν να μη συμπεριλάβουν σ΄αυτό τον πίνακα κατάταξης και τον Φιντέλ Κάστρο, τοποθετώντας τον στην 7η θέση για το πάθος που έχει για τη στρατιωτική στολή. Στην έκτη θέση βρέθηκε ο πρόεδρος του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ. Στους «εμπειρογνώμονες» του «TIME» δεν αρέσει το πως φορεί πουκάμισα χωρίς γραβάτα. Σ’ αυτό τον κατάλογο έχουν συμπεριληφθεί επίσης οι ηγέτες της Βολιβίας, της Λιβύης και της Β. Κορέας- Εβο Μοράλες, Μουαμάρ Καντάφι και Κιμ Γιονγκ Ιλ.