Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΜΕ ΜΙΑ ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΟΗΕ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ

Σχόλιο: Ακάθεκτος ο Πατριάρχης στο δρόμο της διαφθοράς κατά της Oρθοδοξίας. Επισκέψεις χωρίς καν την βάση του χριστιανικού πνεύματος και με μια χροιά πάντα της ένωσης των εκκλησιών, με κάθε θυσία της παραδόσεως μας , υπο την επιστασία του Πάπα. Συγκεντρώσεις μακριά από τα ορθόδοξα κράτη, χωρίς την ‘επιτήρηση του ελληνικού λαού’ και με σκοπό να αλλοιώνουν τις συνοδικές αποφάσεις, χωρίς να γίνονται αντιληπτοί από κλήρο και λαό……έχουν το χάρισμα.

Επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες από τις 20 Οκτωβρίου μέχρι τις 6 Νοεμβρίου θα πραγματοποιήσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος θα έχει συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, στο Λευκό Οίκο.
Πρώτος σταθμός της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη θα είναι η Νέα Ορλεάνη, όπου θα προεδρεύσει στο 8ο Περιβαλλοντολογικό Συμπόσιο «Θρησκεία, Επιστήμη και Περιβάλλον».
Στη συνέχεια, ο κ. Βαρθολομαίος θα επισκεφθεί τη Νέα Υόρκη και θα συμμετάσχει σε εορταστικές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση δεκαετίας από την ενθρόνιση του αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, θα παρουσιαστεί βιβλίο-λεύκωμα για τα 10χρονα του κ. Δημητρίου ως Προκαθημένου της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας στην Αμερική.Στις 25 Οκτωβρίου, ο κ. Βαρθολομαίος θα τελέσει πατριαρχικό εσπερινό στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στο Μέρικ του Λόνγκ Άιλαντ Νέας Υόρκης.Την επομένη 26 Δεκεμβρίου, εορτή του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτου και ονομαστική εορτή του αρχιεπισκόπου Δημητρίου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα προεξάρχει της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια.Το βράδυ της ίδιας μέρας, ο Πατριάρχης θα παραστεί στην 9η Ετήσια Προσευχή για τους Ορθοδόξους υπαλλήλους του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, στον Αρχιεπισκοπικό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας στο Μανχάταν.
Την Τρίτη 27 Οκτωβρίου, θα συναντηθεί με τους Ορθόδοξους ιεράρχες της SCOBA και θα παρακαθίσει σε γεύμα με θρησκευτικούς ηγέτες.Το απόγευμα της 27ης Οκτωβρίου, το Πανεπιστήμιο Φόρντχαμ της Νέας Υόρκης θα απονείμει στον Οικουμενικό Πατριάρχη τιμητικό Διδακτορικό Δίπλωμα Νομικής σε ένδειξη αναγνώρισης του «ηγετικού ρόλου του στους τομείς του περιβάλλοντος και του διαθρησκειακού και διαπολιτισμικού διαλόγου», όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του πανεπιστημίου.
Στις 28 Οκτωβρίου, ο Πατριάρχης θα συναντηθεί με το γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι μουν και αργότερα, ως προσκεκλημένος του Rabbi Arthur Schneier, θα συναντηθεί με Εβραίους θρησκευτικούς ηγέτες.
Στις 29 Οκτωβρίου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα μεταβεί στην Άτλαντα όπου και θα τελέσει Οικουμενική Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό της Μητροπόλεως Ατλάντα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.Στις 30 Οκτωβρίου, θα επισκεφθεί ξανά τη Νέα Υόρκη για να παρευρεθεί σε δεξίωση που παραθέτει το Μουσείο Βιβλικής Τέχνης στο Μανχάταν, το οποίο παρουσιάζει έκθεση αφιερωμένη στον Οικουμενικό Πατριάρχη και στις πρωτοβουλίες του για το περιβάλλον.
Το ίδιο βράδυ, ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα παρακολουθήσει συναυλία στο Λίνκολν Σέντερ στο Μανχάταν.Ο μαέστρος Πίτερ Τιμπόρης θα διευθύνει τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Νέας Υόρκης και στο πρόγραμμα θα συμμετέχει η Αρχιεπισκοπική Μητροπολιτική Χορωδία Νέων και ο πιανίστας Βασίλης Βαρβαρέσος.Στις 31 Οκτωβρίου, ο Πατριάρχης θα προσφωνήσει την ολομέλεια του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου και θα συναντηθεί με το Συμβούλιο της Εθνικής Φιλόπτωχου Αδελφότητας.
Το ίδιο βράδυ, το Τάγμα του Αγίου Ανδρέα των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου διοργανώνει το ετήσιο επίσημο δείπνο του το οποίο θα είναι αφιερωμένο στον κ. Βαρθολομαίο. Κύριος ομιλητής της βραδιάς θα είναι Ρωμαιοκαθολικός Αρχιεπίσκοπος της Νέας Υόρκης, Timothy Dolan.
Την Κυριακή 1 Νοεμβρίου, ο Πατριαρχικής θα προεξάρχει Θείας Λειτουργίας, συλλειτουργούντων του αρχιεπισκόπου Δημητρίου και των μελών της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Ελληνικής Ορθοδόξου Αρχιεπισκοπής Αμερικής στο Αρχιεπισκοπικό Καθεδρικό ναό της Αγίας Τριάδας και θα τελέσει ο ίδιος την τελετή της χειροθεσίας των νέων αρχόντων του Τάγματος του Αποστόλου Ανδρέα.Το βράδυ, ο Πατριάρχης θα αναχωρήσει για την Ουάσιγκτον και την επομένη θα εορτάσει την 18η επέτειο της ενθρονίσεως του στον Πατριαρχικό Θρόνο στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην πόλη Ανάπολις, της πολιτείας Μέριλαντ.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην αμερικανική πρωτεύουσα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, τον αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν, την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι, την υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, καθώς και με στελέχη της Βουλής και της Γερουσίας.
Επίσης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα μιλήσει στο Πανεπιστήμιο Τζορτζτάουν και στο Ινστιτούτο Μπρούκινγκς.
www.romfea.gr