Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΦΩΝΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ



Χθες, Πέμπτη 15 Οκτωβρίου στις εγκαταστάσεις του Τμήματος των Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου
Μόσχας, συνεδρίαζε η Γραμματεία της Χριστιανικής Διομολογιακής Γνωμοδοτικής Επιτροπής των χωρών της
Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών και της Βαλτικής (ΧΔΓΕ).
«Παρόλο που ζούμε σε διαφορετικές χώρες, είμαστε υποχρεωμένοι να βρούμε μια κοινή γλώσσα, μαρτυρώντας για τις διαχρονικές και αναλλοίωτες αλήθειες του Ευαγγελίου του Χριστού».
Επίσης ο κ. Ιλαρίωνας επεσήμανε τη σπουδαιότητα της κοινής μαρτυρίας μπροστά στους κυβερνητικούς, κοινοβουλευτικούς και κοινωνικούς οργανισμούς, για την ανάγκη διεξαγωγής του αγώνα κατά των φαινομένων τα οποία χαρακτηρίζονται σήμερα πολύ συχνά ως «κοινωνικό κακό», δηλαδή του αλκοολισμού, της ναρκομανίας, της διάδοσης της πορνογραφίας, της λατρείας της βίας και του καταναλωτισμού – όλων εκείνων που θέτουν σε κίνδυνο την ειρήνη και την σταθερή ανάπτυξη των κοινωνιών μας.
Κατά τον Αρχιεπίσκοπο Ιλαρίωνα, σε αριθμό εκτρώσεων η Ρωσία δυστυχώς είναι μια από τις πρωταγωνίστριες χώρες του κόσμου. Οι εκτρώσεις στον τόπο μας αποκτούν το χαρακτήρα της εθνικής συμφοράς, λαμβάνοντας ακόμα υπόψη τις σταθερά χαμηλούς δημογραφικούς δείκτες.

Στις κοινωνικές συμφορές συγκαταλέγεται και η αυτοκτονία, η οποία προκαλεί την μεγαλύτερη ανησυχία, σύμφωνα με τον κ. Ιλαρίωνα.Τέλος, ο Πρόεδρος του ΤΕΕΣ εστίασε την προσοχή των παρόντων σε μια σειρά των γεγονότων τα οποία εξακολουθούν να εμποδίζουν την ανάπτυξη της αλληλοκατανόησης μεταξύ των ορισμένων Εκκλησιών και κοινοτήτων: «Είναι πρώτα απ΄ όλα το φαινόμενο του προσηλυτισμού, το οποίο συνοδεύεται από σκληρές επιθέσεις εναντίον μιας Εκκλησίας που κατά κανόνα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Κατά την προετοιμασία των ιεραποστόλων πρέπει να λαμβάνεται υπόψη αυτή η προβληματική, ώστε η ιεραποστολή να μη ξεπέφτει σε προσηλυτισμό».
Romfea.gr