Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ

Το 2000, η κυπριακή κυβέρνηση σχεδίαζε την έκδοση ηλεκτρονικών ταυτοτήτων, αλλά η προσωπική μας παρέμβαση ματαίωσε –προσωρινά και ενόσω δεν είμαστε πλήρες μέλος της ΕΕ- την έκδοσή τους.Μάλιστα, σε επιστολή που μας έστειλε το Υπουργείο Εσωτερικών στις 24 Απριλίου 2000, την οποία υπογράφει ο κ. Γιώργος Θεοδώρου, μεταξύ άλλων, σημειώνει ότι:
«… οι προβληματισμοί σας, σχετικά με την έκδοση και χρήση του νέου δελτίου ταυτότητας των πολιτών είναι και προβληματισμοί των αρμοδίων Υπηρεσιών του Υπουργείου Εσωτερικών, που είναι οι Χρήστες και Διαχειριστές του Έργου Αρχείου Πληθυσμού.
» Συναφώς, αναφέρεται ότι αποφασίστηκε ήδη όπως οι νέες πλαστικές ταυτότητες χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο ως δελτία πολιτικής ταυτότητας. Μετά την εξέλιξη αυτή, μελετάται η ετοιμασία και έκδοση απλών πλαστικών καρτών, χωρίς την ύπαρξη μικροεπεξεργαστή – chip, γιατί θα είναι αχρείαστο και περιττό.

» Το Έργο Αρχείου Πληθυσμού μπορεί να τεθεί σε εφαρμογή και να λειτουργήσει κανονικά είτε με τα υφιστάμενα δελτία ταυτότητας των πολιτών, είτε με την έκδοση των νέων πλαστικών καρτών, τα οποία δεν θα περιέχουν οποιοδήποτε γραμμωτό κωδικό (μαγνητική ταινία) ή μικροεπεξεργαστή».Και οι κοινοί μας «προβληματισμοί» με το Υπουργείο Εσωτερικών, τότε, ήταν ότι δεν έπρεπε οι πολιτικές ταυτότητες να είναι ηλεκτρονικές. Διότι, για να είναι μία ταυτότητα ηλεκτρονική, προϋποθέτει την ύπαρξη μικροεπεξεργαστή-chip, ο οποίος λειτουργεί στο πλαίσιο του Bar Code System. Και όπως έχουμε γράψει και σε σχετικό βιβλίο μας, στον γραμμωτό κώδικα εμπεριέχεται ο γραφικός αριθμός του Αντιχρίστου (666).
Για τον λόγο αυτό, το Υπουργείο Εσωτερικών, τότε, δεν προχώρησε στην έκδοση ηλεκτρονικών ταυτοτήτων.
Βέβαια, τότε εμείς είχαμε και ένα άλλον «προβληματισμό». Αυτόν του ηλεκτρονικού φακελώματος, αλλά η αρμόδια Υπηρεσία μας είχε διαβεβαιώσει ότι δεν υφίσταται τέτοιος λόγος.
Εμείς, επιμένουμε ότι υφίσταται λόγος φακελώματος, διότι με τη χρήση ηλεκτρονικής ταυτότητος ή ηλεκτρονικού διαβατηρίου, τα προσωπικά δεδομένα μας θα φακελώνονται στο εξής στις ανάλογες υπηρεσίες όλων των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η υπενθύμιση του γεγονότος, γίνεται διότι, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, από τις αρχές του 2010 αναμένεται η έναρξη της διαδικασίας εκτύπωσης των νέων ηλεκτρονικών διαβατηρίων. Η έκδοση αυτή πραγματοποιείται μετά από σχετική ευρωπαϊκή οδηγία. Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, ότι περί τα μέσα Δεκεμβρίου αναμένεται να αποδεσμευτεί κονδύλι ύψους 3,2 εκ. ευρώ για το σκοπό αυτό.
Βέβαια, θα πει κάποιος, εν μέσω οικονομικής κρίσης και με το υλιστικό πνεύμα της εποχής μας, ποίος ενδιαφέρεται τώρα για τέτοια θέματα;
Πέραν από την απάντηση που μπορούμε να δώσουμε σε ένα τέτοιο ερώτημα, εμείς θα επισημάνουμε ότι: Με την έκδοση ηλεκτρονικών διαβατηρίων που προγραμματίζει η κυβέρνηση, επιτυγχάνεται το ευρωπαϊκό φακέλωμα που ήταν στόχος των «Σοφών» της ΕΕ, αλλά και το σφράγισμά τους με τον αριθμό του Αντιχρίστου (που εμπεριέχεται, όπως είπαμε, στον Γραμμωτό Κώδικα).

greeknation.blogspot.com