Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022

Πάνε να καταργήσουν τρία κέντρα νεοσυλλέκτων


 Τρελή σκέψη στο ΥΕΘΑ. Πρόκειται για τα στρατόπεδα κατάταξης σε Αλεξανδρούπολη, Σουφλί και Λαγό

Τη στιγμή που οι νέοι φεύγουν από την περιοχή του Εβρου για να βρουν αλλού δουλειά και ο νομός τείνει να γίνει τόπος «ηλικιωμένος», αν και βρίσκεται δίπλα στην Τουρκία, η οποία καραδοκεί, κάποιοι στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας σκέφτονται να καταργήσουν τρία κέντρα νεοσυλλέκτων στην περιοχή!


Πρόκειται για τα τρία κέντρα κατάταξης νεοσυλλέκτων σε Αλεξανδρούπολη, Σουφλί και Λαγό, όπως αποκαλύπτει ο πρόεδρος της Ενωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Νίκος Παναγιωτίδης, εκφράζοντας και τον έντονο προβληματισμό του για τυχόν οριστικοποίηση της απόφασης.


Το θέμα προέκυψε μέσα από την ανησυχία που μετέφερε ο πρόεδρος της Ενωσης Επαγγελματιών Σουφλίου, Θόδωρος Τσιαμίτας, ο οποίος σχολίασε ότι τυχόν απόφαση λουκέτου στα κέντρα νεοσυλλέκτων θα επιτείνει τον οικονομικό μαρασμό του Εβρου, ζητώντας παράλληλα την παρέμβαση των βουλευτών της περιοχής. «Το θέμα συζητείται», όπως ανέφερε ο κ Παναγιωτίδης, προσθέτοντας ότι «αποφάσεις δεν έχουν παρθεί, όμως εξετάζεται να ισχύσουν από τον Ιανουάριο του 2023».


Να σημειωθεί ότι τα κέντρα κατάταξης είχαν δημιουργηθεί σε πολλά σημεία της περιφέρειας επί υπουργού Αλκιβιάδη Στεφανή, ενώ, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ενωσης Επαγγελματιών, οι 100 έως 300 στρατιώτες ανά δίμηνο επισκέπτονται την περιοχή για 20 ημέρες και στις εξόδους τους τονώνουν την τοπική αγορά, κάτι που με την κατάργηση θα εκλείψει.


Τώρα η συζήτηση γίνεται για να επανέλθουν στο προηγούμενο καθεστώς, δηλαδή να καταργηθούν κι άλλα κέντρα νεοσυλλέκτων, αλλά η απόφαση θεωρείται «τρελή» και επικίνδυνη στην παρούσα φάση των σχέσεων Ελλάδας – Τουρκίας, αλλά και με βάση τη γενικότερη εγκατάλειψη του Εβρου.


Τι επιδιώκουν, δηλαδή; Να εξαφανιστούν οι Έλληνες από τον Εβρο; Σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτίδη, ο κύριος λόγος είναι ότι «υπάρχει δυσλειτουργία στην παρεχόμενη εκπαίδευση», ενώ διαβεβαίωσε ότι η ΕΣΠΕΑΜΘ έχει ήδη βάλει το θέμα στην ατζέντα και το διεκδικεί, υποσχόμενος ότι θα εξετάσουν τους όρους με τους οποίους πρόκειται να γίνει αυτή η μεταβολή, ώστε να μην αλλάξει στο δυσμενέστερο.


Δημοφιλείς ειδήσεις  Ισχυρό μήνυμα αποτροπής η άσκηση «Ανίκητος»

«Η καρδιά του Ελληνικού Στρατού χτυπά στον Εβρο, ο οποίος πρέπει να ενισχυθεί» τόνισε χαρακτηριστικά. «Εδώ θα δοθούν οι μάχες, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε όσα συμβαίνουν με την προσπάθεια παράνομης εισόδου μεταναστών στη χώρα» πρόσθεσε.


Προκαλεί, πάντως, πολλά ερωτήματα αυτή η σκέψη που κατατίθεται από στελέχη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, δεδομένου ότι ο Εβρος χάνει πληθυσμό, με την απόφαση των νέων να φύγουν για δουλειά στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη ή στο εξωτερικό και, εάν παρθεί η απόφαση να κλείσουν στρατόπεδα νεοσυλλέκτων, είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι, εκτός από το οικονομικό πλήγμα, θα προκληθεί και ψυχολογικό στους κατοίκους της περιοχής, ενώ οι διακινητές θα έχουν ευκολότερο έργο ως προς την προώθηση παράνομων μεταναστών.


Μήπως αυτό επιδιώκουν, τελικά;

https://www.newsbreak.gr/amyna/383968/pane-na-katargisoyn-tria-kentra-neosyllekton/