Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022

Γέροντας Βατοπαιδινός : Σε 3 ημερονύχτια σφαγής θα έχει 700 εκατομμύρια νεκρούς



 Τα τρία σενάρια του πυρηνικού ολέθρου

Ένα σενάριο - Αρμαγεδδών που θα προκαλέσει πάνω από 80 εκατομμύρια θανάτους μέσα σε λίγες ώρες αποκαλύπτει η προσομοίωση του πανεπιστημίου Princeton για το τι θα συμβεί στην περίπτωση που η Ρωσία εκτοξεύσει πυρηνικό όπλο και η Δύση απαντήσει αναλόγως.

Οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις θα ήταν ακόμη χειρότερες καθώς σε ένα τέτοιο σενάριο υπολογίζεται ότι ενδεχομένως θα πέθαιναν 5 δισεκατομμύρια άνθρωποι από τις περιβαλλοντικές συνέπειες που θα προκαλούσε η εκτόξευση εκατοντάδων πυρηνικών όπλων.

Το τετράλεπτο βίντεο είχε δημιουργηθεί πριν από πέντε χρόνια από ερευνητές του Princeton που εργάζονται στο Program on Science and Global Security και η ύπαρξή του έγινε γνωστή δύο χρόνια αργότερα. Και όπως προβλέπει, σχεδόν 35 εκατομμύρια άνθρωποι θα πεθάνουν σε διάστημα λίγων ωρών, πολλοί εξ αυτών στα πρώτα 45 λεπτά της εφιαλτικής σύρραξης.

Η προσομοίωση ξεκινά με μια συμβατική, μη πυρηνική σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ - ΝΑΤΟ. Η Μόσχα εκτοξεύει ένα προειδοποιητικό πυρηνικό όπλο από το Καλίνινγκραντ, με στόχο να σταματήσει την προέλαση των ΗΠΑ. Το ΝΑΤΟ ως απάντηση στοχεύει τη Ρωσία με ένα μόνο τακτικό πυρηνικό αεροπορικό χτύπημα.

Στη συνέχεια η σύγκρουση κλιμακώνεται γρήγορα, με τη Ρωσία να χτυπά βάσεις του ΝΑΤΟ και να προωθεί στρατεύματα με περίπου 300 πυρηνικά, που μεταφέρονται είτε με αεροσκάφη, είτε με πυραύλους μικρού βεληνεκούς. Το ΝΑΤΟ απαντά με περίπου 180 αερομεταφερόμενους πυρηνικούς πυραύλους. Ένας τέτοιος πόλεμος θα είχε ως αποτέλεσμα 2,6 εκατομμύρια θύματα σε μόλις τρεις ώρες, αφήνοντας κατεστραμμένο μεγάλο μέρος της Ευρώπης.

Η Ρωσία θα εκτόξευε εν συνεχεία πυρηνικά από σιλό πυραύλων, υποβρύχια και μεταφερόμενους εκτοξευτήρες, με το ΝΑΤΟ να απαντά εξαπολύοντας στρατηγικό πυρηνικό χτύπημα με περίπου 600 κεφαλές από τις ηπειρωτικές ΗΠΑ και πυρηνικά υποβρύχια. Αυτή η καταστροφική φάση του πολέμου θα μπορούσε να οδηγήσει σε 3,4 εκατομμύρια θύματα σε μόλις 45 λεπτά.

Στην τελική φάση της σύγκρουσης, οι δύο πλευρές θα στόχευαν η μία τις 30 μεγαλύτερες πόλεις και τα οικονομικά κέντρα της άλλης, με πέντε έως δέκα πυρηνικά όπλα κάθε φορά, σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν την ανάκαμψη της αντίπαλης πλευράς μετά τον πόλεμο. Μια τόσο δραστική κίνηση, πιστεύουν οι ερευνητές του Πρίνστον, θα οδηγούσε σε επιπλέον 85 εκατομμύρια θύματα μέσα σε 45 λεπτά.

«Εξ όσων μπορεί να πει κανείς, η κρίση σήμερα είναι η σοβαρότερη με πιθανή πυρηνική διάσταση που περιλαμβάνει Ρωσία και ΗΠΑ - ΝΑΤΟ από τη λήξη του Ψυχρού Πολέμου, έστω και αν ο κίνδυνος ενός πυρηνικού πολέμου εξακολουθεί να θεωρείται “μικρός” -όπως θα υποστήριζαν πολλοί αναλυτές. 

Μια κρίση όπως αυτή που αντιμετωπίζουμε αυτή τη στιγμή οδηγεί συχνά σε κακή επικοινωνία μεταξύ των εμπλεκομένων, που επιδεινώνεται από το γεγονός ότι παραμένουν πολύ λίγες ενεργές γραμμές επικοινωνίας μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ - ΝΑΤΟ», δήλωσε στο Newsweek ο δρ Άλεξ Γκρέιζερ, που βοήθησε στη δημιουργία της προσομοίωσης.