Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022

Ψευδής η δήλωση του ότι οι Ουκρανοί δεν συμμετείχαν στις σφαγές των Εβραίων



Καθηγητής Νομικής Χάρβαρντ, Alan Dershowitz: Ο Zelensky πρέπει να ζητήσει συγγνώμη για τη δήλωσή του σχετικά με το Ολοκαύτωμα! Είναι αρνητής!

 Διαστρέβλωσε τη μνήμη και την Ιστορία! Ψευδής η δήλωση του ότι οι Ουκρανοί δεν συμμετείχαν στις σφαγές των Εβραίων. Συμμετείχαν περισσότερο από κάθε άλλη χώρα!! Οργάνωναν το ένα πογκρόμ μετά το άλλο!

 Alan Dershowitz: Ο Ουκρανός πρόεδρος Zelensky πρέπει να ζητήσει συγγνώμη για τη δήλωσή του σχετικά με το Ολοκαύτωμα.”Τα ψέματα του Ζελένσκι δεν μπορούν να αποκρύψουν τον αιματηρό ρόλο της Ουκρανίας στο Ολοκαύτωμα”

Ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του Χάρβαρντ, Άλαν Ντέρσοβιτς, προέτρεψε τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι να ζητήσει συγγνώμη για τη δήλωσή του ότι οι Ουκρανοί δεν συμμετείχαν στο Ολοκαύτωμα. Το έγραψε σε άρθρο του για το Newsweek.


Ο Kαθηγητής χαρακτήρισε ψευδή αυτή τη δήλωση του ανηθικοποιού Ζελένσκι. Τόνισε ότι σχεδόν χωρίς εξαίρεση, οι Ουκρανοί συμμετείχαν στις σφαγές των Εβραίων ή παρέμειναν σιωπηλοί κατά τις σφαγές των Εβραίων γειτόνων τους. «Πολλοί Ουκρανοί μεταξύ αυτών που πάτησαν τη σκανδάλη στρατολογήθηκαν από τους Ναζί σε αποσπάσματα εκτέλεσης. Και ελάχιστοι από αυτούς έσωσαν τους Εβραίους. Η εμπλοκή των Ουκρανών σε αυτές τις σφαγές ήταν μεγαλύτερη από αυτή των ανθρώπων στις περισσότερες άλλες χώρες», είπε ο Dershowitz.


Ποτέ δεν ζήτησε συγγνώμη για την ακόλουθη δήλωση που έκανε τον περασμένο Μάρτιο: “Οι Ουκρανοί έκαναν μια επιλογή πριν από 80 χρόνια, εμείς σώσαμε Εβραίους…” Έχει δίκιο ότι ο ουκρανικός λαός έκανε μια επιλογή πριν από 80 χρόνια, αλλά δεν ήταν να σώσει τους Εβραίους.


Σχεδόν χωρίς εξαίρεση, οι Ουκρανοί είτε συμμετείχαν στη μαζική δολοφονία Εβραίων είτε δεν είπαν τίποτα καθώς οι Εβραίοι γείτονές τους συγκεντρώθηκαν και σφαγιάστηκαν σε μέρη όπως ο Μπάμπι Γιαρ. Πολλοί από αυτούς που πάτησαν τη σκανδάλη ήταν οι ίδιοι Ουκρανοί, στρατολογημένοι στα κινητά τάγματα δολοφονίας από τους Ναζί. Ελάχιστοι Εβραίοι σώθηκαν.


Η συνενοχή των Ουκρανών σε αυτές τις μαζικές δολοφονίες ήταν μεγαλύτερη από ό,τι στις περισσότερες άλλες χώρες.


Ο καθηγητής υπενθύμισε ότι εκείνη την εποχή, ο αντισημιτισμός εξαπλωνόταν σε ολόκληρη την Ουκρανία και ο λαός της «οργάνωνε το ένα πογκρόμ μετά το άλλο», αναγκάζοντας πολλούς Ουκρανούς Εβραίους να μεταναστεύσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλες χώρες. Όντας εβραϊκής καταγωγής, ο Ζελένσκι γνωρίζει ότι η επιλογή που έκανε ο ουκρανικός λαός πριν από 80 χρόνια δεν αξίζει επαίνους, αλλά καταδίκης, σύμφωνα με το δημοσίευμα.


«Υπό το φως της πραγματικής ιστορίας, τα απερίσκεπτα ψέματα του Ζελένσκι θα μπορούσαν κάλλιστα να θεωρηθούν ως μια παραλλαγή άρνησης ή ελαχιστοποίησης του Ολοκαυτώματος. Αρνούμενος τη συμμετοχή της Ουκρανίας στη σφαγή εκατοντάδων χιλιάδων Ουκρανών Εβραίων, διαστρέβλωσε την ιστορία και τη μνήμη», είπε ο Dershowitz.


Κλείνει γράφοντας: Ελπίζω να κατανοήσει ότι ακόμη και οι απελπισμένοι καιροί -και σίγουρα προεδρεύει σε μια χώρα σε απελπισμένους καιρούς- δεν δικαιολογούν τη διαγραφή της μνήμης των Ουκρανών Εβραίων που πέθαναν στα χέρια άλλων Ουκρανών.


dimpenews.com