Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022

Οι Έλληνες της Δαμασκού γιόρτασαν την 28η Οκτωβρίου παρουσία του Έλληνα πρέσβη



Οι Έλληνες της Δαμασκού γιόρτασαν την 28η Οκτωβρίου.
 Υπό την υψηλή αιγίδα του μακαριωτάτου πατριάρχη Αντιόχειας Ιωάννη, τελέστηκε η Θεία Λειτουργία στον Ελληνορθόδοξο Καθεδρικό της Δαμασκού, με την ευκαιρία της Εθνικής Ημέρας της Ελλάδος της 28ης Οκτωβρίου, Ημέρας του «ΟΧΙ».
Στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν ο επιτετραμμένος της Ελληνικής Πρεσβείας στη Συρία, πρέσβης Νικόλαος Πρωτονοτάριος, η επικεφαλής του προξενικού τμήματος της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Συρία Άννα Κραμαρίδου και το προσωπικό της ελληνικής πρεσβείας.

Παρευρέθηκαν ο πρόεδρος της Ελληνικής κοινότητας στη Δαμασκό κ. Χαμπίμπ Σαλούμη, μέλη και φίλοι της ελληνικής κοινότητας.

Στο τέλος της λειτουργίας, ο eπίσκοπος Ιωάννης (Youhanna Batach) συνεχάρη τον Έλληνα πρέσβη και όλους τους παρευρισκόμενους εκ μέρους του μακαριωτάτου πατριάρχη Αντιόχειας Ιωάννη, μεταφέροντάς τους τις ευλογίες και τις πατρικές του προσευχές και ευχήθηκε στο ελληνικό κράτος κάθε ευημερία και ευλογίες.

Ο επιτετραμμένος της Ελληνικής Πρεσβείας στη Συρία, πρέσβης Νικόλαος Πρωτονοτάριος

Δείτε την ανάρτηση του Πατριαρχείου Αντιοχείας:

https://www.tribune.gr/politics/news/article/834720/oi-ellines-tis-damaskoy-giortasan-tin-28i-oktovrioy-paroysia-toy-ellina-presvi.html