Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022

Μόσχα προς Ουάσινγκτον: «Κίνδυνος πολέμου Ρωσίας-ΗΠΑ αν δε σταματήσετε να δίνετε όπλα στο Κίεβο»


 «Αυτό το εκλαμβάνουμε ως άμεση απειλή για τα στρατηγικά συμφέροντα της χώρας μας»

Για πρώτη φορά η Μόσχα προειδοποιεί τις ΗΠΑ για «απευθείας στρατιωτική σύγκρουση» με την Ρωσία και ότι οι Αμερικανού θα υποστούν «σοβαρές συνέπειες» αν δεν σταματήσουν να προμηθεύουν με στρατιωτικό υλικό στην Ουκρανία.

Η απόφαση της κυβέρνησης των ΗΠΑ να στείλει επιπλέον στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία εγείρει απειλή για τα συμφέροντα της Μόσχας και μεγεθύνει τον κίνδυνο ένοπλης σύρραξης απευθείας ανάμεσα στη Ρωσία και τη Δύση, προειδοποίησε σήμερα ο Ανατόλι Αντόνοφ, ο Ρώσος πρεσβευτής στην Ουάσινγκτον.

«Αυτό το εκλαμβάνουμε ως άμεση απειλή για τα στρατηγικά συμφέροντα της χώρας μας», σημείωσε ο κ. Αντόνοφ σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Telegram.

«Η προμήθεια στρατιωτικού υλικού από τις ΗΠΑ και συμμάχους τους (στο Κίεβο) δεν σημαίνει μόνο παράταση της αιματοχυσίας και νέες απώλειες, αλλά αυξάνει επίσης τον κίνδυνο απευθείας στρατιωτικής σύγκρουσης ανάμεσα στη Ρωσία και τις χώρες τις Δύσης», επέμεινε και αξίωσε η Ουάσινγκτον «να σταματήσει τις προκλητικές ενέργειές της που μπορεί να έχουν σοβαρότατες συνέπειες».

https://www.defencenet.gr/asfaleia/diethnis-asfaleia/920521_mosha-pros-oyasingkton-kindynos-polemoy-rosias-ipa-de-stamatisete