Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022

«Ο Ερντογάν σχεδιάζει προβοκάτσιες με τις μυστικές του υπηρεσίες»


 Mια μυστική, ειδικά εκπαιδευμένη μονάδα που συνδέεται με την υπηρεσία πληροφοριών MIT για να κλιμακώσει τις εντάσεις με την Ελλάδα σχεδιάζει να αναπτύξει στη χώρα μας ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Nordic Monitor η μυστική επιχείρηση στρατιωτικού τύπου θα περιλαμβάνει διάφορες επιλογές, από τις δολιοφθορές σε ελληνικά νησιά κοντά στα τουρκικά παράλια έως την ύψωση τουρκικής σημαίας σε μία ή περισσότερες ακατοίκητες νησίδες και βραχώδεις σχηματισμούς, καθώς και την διεξαγωγή επιχειρήσεων παραπλάνησης και προβοκάτσιας για να αιτιολογήσει μια στρατιωτική τουρκική απάντηση.  

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, ο Ερντογάν εξετάζει τις εναλλακτικές λύσεις που του υπέβαλε ο έμπιστός του, Χακάν Φιντάν, επικεφαλής της MIT, και δεν έχει αποφασίσει ακόμη ποια πορεία δράσης θα ακολουθήσει.


Σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε το Nordic Monitor από πηγές που γνωρίζουν το σχέδιο, θα εναπόκειται σε αυτήν την ειδική μονάδα να πραγματοποιήσει την επιχείρηση στο Αιγαίο με υλικοτεχνική υποστήριξη από τις αεροπορικές και ναυτικές δυνάμεις του τουρκικού στρατού. Το σχέδιο, το οποίο είναι αυστηρά εμπιστευτικό, θα τεθεί σε εφαρμογή λίγο πριν τις εκλογές του 2023 για να συσπειρώσει την Τουρκία πίσω από τον Ερντογάν. 


Η μονάδα «είναι έτοιμη να χτυπήσει ελληνικά στοιχεία, όχι για να προωθήσει τους στρατηγικούς στόχους της Τουρκίας ή να αντιμετωπίσει επείγουσες ανησυχίες εθνικής ασφάλειας, αλλά μάλλον για να προωθήσει έναν πολεμούμενο Ερντογάν πριν από τις γενικές εκλογές εν μέσω των αυξανόμενων οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι ψηφοφόροι στην καθημερινή τους ζωή. 


Εάν και όταν συμβεί αυτό, η δημόσια συζήτηση θα μετακινηθεί ​​από τις συζητήσεις για το ψωμί και θα προχωρήσει στην σύγκρουση με την Ελλάδα και ο Ερντογάν ελπίζει να αντιμετωπίσει με επιτυχία τις κρίσιμες εκλογές εν μέσω μιας αυξημένης εθνικιστικής ευφορίας» αναφέρει το δημοσίευμα.



Στο δημοσίευμα γίνεται εκτενής αναφορά στον τρόπο με τον οποίο η ΜΙΤ δημιούργησε αυτή την επίλεκτη ομάδα που, αν επιβεβαιωθούν όλα τα παραπάνω, θα κάνει την πρώτη επιχείρηση της σε έδαφος δυτικής χώρας.


Η ιδέα της ανάπτυξης μιας αυτόνομης μονάδας ειδικών δυνάμεων εντός της MIT άρχισε να διαμορφώνεται το 2012. Αντί να βασίζεται σε παρόμοιες μονάδες που υπάρχουν ήδη στον στρατό και την αστυνομία, ο Φιντάν ήθελε ελευθερία κινήσεων χωρίς να χρειάζεται να αντιμετωπίζει τους περιορισμούς που αντιμετώπιζε όταν χρησιμοποιούσε τις ειδικές δυνάμεις του τουρκικού στρατιωτικού και της αστυνομίας, οι οποίες υπό κανονικές συνθήκες λογοδοτούν στη δικαστική εξουσία.


Προκειμένου να δημιουργηθούν αυτές οι ειδικές δυνάμεις, η MIT προσέγγισε αρκετούς υψηλόβαθμους εν ενεργεία αξιωματικούς και απόστρατους της Διοίκησης Ειδικών Δυνάμεων (ΟΚΚ). Στους υποψηφίους προσφέρθηκαν υψηλότεροι μισθοί, περισσότερα επιδόματα και, το πιο σημαντικό, ασυλία από διώξεις.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η MIT άρχισε να τοποθετεί τους πράκτορες της στην εκπαίδευση των ΟΚΚ, ειδικά σε ό,τι είχε να κάνει με τη συμμετοχή σε δολιοφθορές, επιδρομές, παγιδεύσεις, καταστροφές, διεισδύσεις και επιχειρήσεις παραπλάνησης και προβοκάτσιας ως μέρος ενός μαθήματος με επίσημο τίτλο «Μη Συμβατικές Επιχειρήσεις».

https://www.zougla.gr/kosmos/article/o-erntogan-sxediazi-provokatsies-me-tis-mistikes-tou-ipiresies