Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022

Ο Βλαδίμηρος ''τυφλώνει'' του δορυφόρους του Έλον μασκ!


 Το ρωσικό συγκρότημα ηλεκτρονικών παρεμβολών «Terada» προκαλεί δυσλειτουργία στους δορυφόρους «Starlink»

Αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας της Ρωσίας δήλωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις υφίστανται μεγάλες απώλειες λόγω δυσλειτουργίας των δορυφόρων Starlink και έλλειψης σταθερών καναλιών επικοινωνίας μέσω Διαδικτύου.

Η πηγή ανέφερε ότι οι διοικητές των ουκρανικών στρατιωτικών μονάδων λαμβάνουν καθυστερημένα πληροφορίες από τα μέτωπα και ότι το ελάττωμα στη δουλειά των δορυφόρων «Starlink» οδηγεί σε προβλήματα στη συνεργασία μεταξύ του στρατού.

Η εφημερίδα «Financial Times» ανέφερε την ύπαρξη διακοπών στις εργασίες του συστήματος «Starlink», αλλά οι λόγοι για αυτό δεν αποκαλύφθηκαν επίσημα, και αυτό μπορεί να είναι αποτέλεσμα της επιτυχημένης εργασίας των ρωσικών δυνάμεων ηλεκτρονικού πολέμου, ιδιαίτερα του πολύ σύγχρονου συγκροτήματος ηλεκτρονικών παρεμβολών «Terada».


Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό το συγκρότημα μπορεί να καταστείλει τις επικοινωνίες, και συγκεκριμένα ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά για την αντιμετώπιση και παρεμπόδιση των επικοινωνιών μέσω δορυφόρου, καθώς έπαιξε σημαντικό ρόλο στην οργάνωση των στρατιωτικών επικοινωνιών των ουκρανικών δυνάμεων.


Το σύστημα αποκαλύφθηκε στο φόρουμ «Army-2018», όπου υπογράφηκε συμφωνία για τον εφοδιασμό των ενόπλων δυνάμεων με συστήματα «Terada».

The Hellenic Information Team


 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

https://www.echedoros-a.gr/2022/10/terada-starlink.html