Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022

Τούρκος αξιωματούχος: «Με πτήσεις του Aksungur παρακολουθούμε στενά τις ελληνικές κινήσεις»


 Το Σάββατο, ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Τουρκικής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας 

«TOSA», Ομέρ Γιλντίζ, δήλωσε ότι «η Τουρκία παρακολουθεί όλα τα βήματα που κάνει η Ελλάδα στο Αιγαίο μέσω του τοπικού οπλισμένου drone του μοντέλου Aksungur», περιγράφοντας το drone ως «μάτι στον ουρανό».

Οι δηλώσεις του Γιλντίζ  έγιναν κατά τη συνέντευξη τύπου κατά τη διάρκεια της Έκθεσης Αφρικανικής Αεροπορίας και Άμυνας (AAD 2022), που θα διεξαχθεί στην Πρετόρια της Νότιας Αφρικής.

Ο Γιλντίζ πρόσθεσε ότι «το UAV Aksungur»  παρακολουθεί όλες τις κινήσεις χρησιμοποιώντας τεχνικές ακτίνων Χ στα νησιά του Αιγαίου».

Επισήμανε ότι «η αυτοσχέδια πορεία, που παρακολουθεί την κίνηση πλοίων, αρμάτων μάχης, όπλων και ό,τι μπαινοβγαίνει σε αυτά τα νησιά, έχει γίνει μάτι στον ουρανό».

Το επανδρωμένο εναέριο όχημα (UAV) «Aksungur», που παράγεται από την Τουρκική Αεροδιαστημική Βιομηχανία «TOSAS», λειτουργεί με δύο τοπικούς κινητήρες.

 Το τουρκικό drone μπορεί να μεταφέρει ωφέλιμο φορτίο άνω των 750 κιλών και να πετάξει σε υψόμετρο 25.000 ποδιών για το πολύ 50 ώρες.

Το «Aksungur» πέταξε για πρώτη φορά στον αέρα το 2019, μετά το οποίο πέρασε με επιτυχία όλες τις δοκιμές στις οποίες υποβλήθηκε.

tr.agency


The Hellenic Information Team


 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος