Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022

Διοικητής της CIA πιστεύει οτι θα υπάρξει νικητής μετά απο έναν πυρηνικό όλεθρο...Νέο δόγμα, ας διαλυθεί το σύμπαν αρκεί να μην υπάρχει Ρωσία!

 
Πόλεμος στην Ουκρανία - Πρώην διοικητής CIA: ΗΠΑ και ΝΑΤΟ θα καταστρέψουν τη Ρωσία εάν χρησιμοποιήσει πυρηνικά.

Προειδοποίηση μετά τις απειλές του Πούτιν - «Το ΝΑΤΟ μπορεί να απαντήσει σε περίπτωση πυρηνικής επίθεσης»

Αυστηρές προειδοποιήσεις από τη Δύση έχουν προκαλέσει οι απειλές για τα πυρηνικά που διατυπώνονται από το Κρεμλίνο. Ο πρώην διοικητής της CIA προειδοποίησε ειδικότερα πως οι ΗΠΑ και οι συμμαχικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ θα καταστρέψουν τη Ρωσία εάν ο Βλαντιμίρ Πούτιν κάνει χρήση πυρηνικών όπλων στον πόλεμο με την Ουκρανία. 


Ο Ντέιβιντ Πετρέους σε εκπομπή του ABC δήλωσε ότι οι απειλές που διατυπώνονται από τον Πούτιν θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψιν και πως ο Ρώσος πρόεδρος βρίσκεται σε απόγνωση όσο η πραγματικότητα του πολέμου ειναι μη αναστρέψιμη. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Πούτιν υπέγραψε συμφωνία για την προσάρτηση τεσσάρων ουκρανικών περιοχών, λίγες ημέρες αφότου τα ρωσικά στρατεύματα αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από τη στρατηγικής σημασίας πόλη Λίμαν, που βρίσκεται σε μια από τέσσερις περιοχές που προσαρτήθηκαν.


Παράλληλα με την υπογραφή της συμφωνίας, ο Πούτιν κατηγόρησε τη «σατανική» Δύση και υποσχέθηκε ότι θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που διαθέτει για να προστατεύσει τη ρωσική επικράτεια. Η εν λόγω επισήμανση θεωρήθηκε πυρηνική απειλή. 


Την ίδια στιγμή, ο πρώην διοικητής της CIΑ τόνισε ότι αν και η Ουκρανία δεν είναι ακόμη μέλος του ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και Βορειοατλαντική Συμμαχία δύνανται να θέσουν σε εφαρμογή σχέδιο απάντησης. 


«Μια επίθεση με πυρηνικά είναι τρομακτική. Δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη» σημείωσε ο Πετρέους.



Κλείσιμο

«Ο Ζελένσκι και η Ουκρανία έχουν κινητοποιηθεί πολύ καλύτερα από τη Ρωσία», τόνισε ακόμη ο πρώην διοικητής της CIA. «Η Ουκρανία έχει στρατολογήσει, εκπαιδεύσει, εξοπλίσει, οργανώσει και απασχολήσει καλύτερα δυνάμεις από τη Ρωσία».


«Καμία επιστράτευση, προσάρτηση και πυρηνική απειλή δεν μπορεί να βγάλει τον Πούτιν από τη δυσμενή πολεμική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει» συμπλήρωσε ο Πετρέους. 


«Κάποια στιγμή θα πρέπει να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις, όπως έχει πει ο πρόεδρος Ζελένσκι» τόνισε ακόμη.


Επεσήμανε, δε, ότι η Ρωσία «έχει πληγεί από χίλιες κυρώσεις ως τιμωρία στην προσάρτηση, κάτι που δείχνει ότι οι απαντήσεις της Δύσης δεν έχουν εξαντληθεί».

https://www.protothema.gr/world/article/1291578/polemos-stin-oukrania-proin-dioikitis-cia-ipa-kai-nato-tha-katastrepsoun-ti-rosia-ean-hrisimopoiisei-purinika/