Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022

Οι Ρώσοι κατέστρεψαν την βάση των sea drones που επιτέθηκαν στην Σεβαστούπολη: Σμήνος ιρανικών drones την έκαψαν


Ρωσικά drones καμικάζι Geran-2 (Sahed-136) έπληξαν τη βάση των sea drones του ουκρανικού Ναυτικού στο Οτσάκοβο τη νύχτα: Περισσότερα από 30 ιρανικής κατασκευής drone έκαναν τη νύχτα-μέρα και προφανώς την κατέστρεψαν ολοκληρωτικά.

Οι Ρώσοι λένε ότι καταστράφηκε το σύνολο των sea drones που βρίσκονταν στην βάση. Σκοτώθηκαν περισσότερα από 8 άτομα.

Τα sea drones, όπως αναφέρουν οι Ρώσοι, πέρασαν μέσα από την «λωρίδα ασφαλείας» που είχε σχηματιστεί για να περνούν τα πλοία με το σιτάρι.

Πληγροφορίες από την Σεβαστούπολη αναφέρουν ότι η Admiral Makarov τελικά είχε μικρότερες ζημιές στο ραντάρ επιφανείας απ’ότι είχε υπολογιστεί και θα είναι πίσω σε υπηρεσία σε δύο εβδομάδες.

Η επίθεση έγινε σε αντίποινα της χθεσινής απόπειρας προσβολής του ρωσικού Στόλου στην Σεβαστούπολη που είχε ως αποτέλεσμα την πρόκληση μικρών ζημιών στην φρεγάτα-ναυαρχίδα “Admiral Makarov” και να θέσει εκτός μάχης ένα παλιό ξύλινο ναρκαλιευτικό το “Ivan Golubets”.


Την ίδια στιγμή ο ρωσικός Στρατός εξαπέλυσε μαζικές επιθέσεις στην Γιακόλεβκα, Μπαχμούτ, Μπαχμούτσκογιε, Αλεξαντρόπολ, Καμένκα, Αβντέεβκα, Περβομαΐσκογιε, Κρασνογκόροβκα, Μάρινκα και Νοβομιχαήλοβκα (στα βορειοανατολικά του Ουγκλεντάρ).

Οι Ρώσοι είπαν χθες ότι είχαν πλησιάσει την Πάβλοφκα, η οποία καλύπτει το Ουγκλεντάρ από το νότο. Η έκθεση του Γενικού Επιτελείου λέει ότι ο εχθρός πυροβόλησε από άρματα μάχης και πυροβολικό κατά του άξονα Ουγκλεντάρ-Πάβλοφκα (αλλά δεν διευκρινίζεται αν υπήρξε γενικευμένη επίθεση εκεί),