Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022

Παραλήρημα Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα δεν θέλει ειρήνη, εμείς θα απαντήσουμε

 
Κάθε μέρα και μια πρόκληση από την Τουρκία, με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου να ξεπερνά σήμερα ξανά τα όρια κλιμακώνοντας τη ρητορική ένταση.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ μιλώντας στο TVNET αναφερόμενος στη συμφωνία με τη Λιβύη και ερωτώμενος γιατί ενοχλούνται η ΕΕ, η Ελλάδα και η Αίγυπτος, απάντησε, σύμφωνα με τη «Γενίκ Σαφάκ»


«Η Ελλάδα είναι ήδη αξιολύπητη. Βρίσκονται (σ.σ.: οι Έλληνες) σε τόσο θλιβερή κατάσταση, που πηγαίνουν σε άλλες χώρες κλαίγοντας και ζητιανεύοντας. Μπορούμε να κάνουμε έρευνα, γεωτρήσεις, εμπόριο. Δεν τους αφορά», είπε και πρόσθεσε: «Η Τουρκία είναι ο σημαντικότερος παράγοντας στη Λιβύη. Η Τουρκία έχει μόνο έναν στόχο: τη σταθεροποίηση της Λιβύης».

https://www.iefimerida.gr/kosmos/paralirima-tsaboysogloy-i-ellada-den-thelei-eirini-emeis-tha-apantisoyme

Τσαβούσογλου και πάλι σε παραλήρημα

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε, ακόμη, ότι «η Ελλάδα αισθάνεται άβολα με το να γίνεται η Τουρκία παγκόσμιος παράγοντας. Άρχισαν να λένε ανοησίες. Αυτός που ιππεύει ένα στραβό άλογο πέφτει γρήγορα. Μη λέτε συνέχεια ότι πίσω μου βρίσκονται οι ΗΠΑ και η ΕΕ. Λέμε Kalimera (Καλημέρα). Υπάρχει μια ισχυρή Τουρκία μπροστά σας. Εκτοξεύετε μίσος. Στην Ιστορία, ο Τούρκος στρατιώτης σάς έριξε στη θάλασσα, δεν μπορέσατε να το χωνέψετε και είστε εχθρικοί προς τους Τούρκους παντού. Πρέπει να προστατεύσουμε τη χώρα μας ακόμη και αν ο κόσμος είναι εναντίον μας. Δεν έχει σημασία ποιος είναι».


Στη «Χουριέτ», πάλι μεταφέροντας τα λεγόμενα Τσαβούσογλου, αναφέρει ότι ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε: «Δεν εποφθαλμιούμε την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας. Λέμε "η Ελλάδα παραβιάζει διεθνείς συμφωνίες". Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι δεν θέλει ειρήνη, αλλά σύγκρουση. Θα υπάρξει απάντηση γι' αυτό»