Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

EKTAKTO: Οι Ρωσικές ειδικές δυνάμεις "ξερίζωσαν" την Jabhat al-Nusra - Σκότωσαν τον αρχηγό της και τρεις διοικητές της (σκληρές εικόνες)

ΑΚΕΦΑΛΗ" Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ - SPETSNAZ, ZASLON ΚΑΙ ΣΥΡΙΑΚΕΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΝΤΟΠΙΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΑΝ

του Βασίλη Καπούλα
Oι ρωσικές ειδικές δυνάμεις μαζί με τον συριακό Στρατό προχώρησαν σε ολοκληρωτικό ξεριζωμό της ισλαμιστικής οργάνωσης “Jabhat Al-Nusra” καθώς έγινε γνωστό ότι εκτός από τον αρχηγό της σκοτώθηκαν, ο Νο 2 της οργάνωσης και άλλοι δύο πολέμαρχοι-διοικητές της σε μια πολύ καλά σχεδιασμένη επιχείρηση που οδήγησε στην εκτέλεση τους.
 
Οι νεκροί διοικητές ήταν γνωστοί με τα κωδικά ονόματα “Abu Zubayr Al-Sham”, “Abu Dujana Al-Ansari”, “Abu Al-Nasir Al-Jazrawi” με τον τελευταίο να είναι Σαουδάραβας και ο Νο 2 της τρομοκρατικής οργάνωσης.
 
Mαζί με αυτούς σκοτώθηκαν επίσης και ο διοικητής της FSA Liwa Suqour Al Jabal 'Ahmed Salih Al Beur' στο Χαλέπι και ο Αbu Suleiman al-Homsi στη Χάμα.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο αρχηγός της ισλαμιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης Jablat al-Nusra, το παρακλάδι της αλ -Κάιντα στην Συρία, σκοτώθηκε από άντρες των ρωσικών ειδικών δυνάμεων, τους γνωστούς Spetsnaz οι οποίοι έδρασαν από κοινού με την περιβόητη ρωσική ομάδα "Ζaslon" η οποία έψαχνε τους αρχηγούς των τζιχαντιστών!
 
Συγκεκριμένα, ο συριακός στρατός από κοινού με τις ρωσικές ειδικές δυνάμεις εντόπισαν, περικύκλωσαν και σκότωσαν τον Νο 2 στην λίστα των τρομοκρατών μετά τον ηγέτη του ISIS, τον γεννημένο στην Αίγυπτο Abu Suleiman al-Masri στο Χαλέπι.
 
Ο τρομοκράτης σκοτώθηκε σε σφοδρές μάχες καθώς ισλαμιστές προσπαθούσαν να τον προστατέψουν στο χωριό Tal-al-Karsani έξω από το Χαλέπι όπου και είχε εντοπιστεί από τις ρωσικές και συριακές δυνάμεις.
 
Η τρομοκρατική οργάνωση Nusra Front είναι παρακλάδι της αλ-Κάιντα που έχει συνδράμει το ISIS στη μάχη εναντίον της συριακής κυβέρνησης.
 
Η είδηση αυτή γίνεται γνωστή μόλις δημοσιεύθηκε στη WSJ άρθρο που που ενημέρωνε πως στάλθηκαν στη Συρία επιπλέον ρωσικές ειδικές δυνάμεις κάτι για το οποίο σας είχαμε ενημερώσει εδώ .
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα, αξιωματούχος του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας είπε ότι "ρωσικές ειδικές δυνάμεις αποσύρθηκαν από την Νέα Ρωσία και στάλθηκαν στην Συρία".
 
Επιπλέον η WSJ γνωστοποίησε αυτό που σας είχαμε πει εδώ και ημέρες: Στάλθηκε η άκρως απόρρητη ειδική ομάδα "Ζaslon" μαζί με 20 αξιωματούχους της ρωσικής υπηρεσίας πληροφοριών.
 
Μαζί με τις δυνάμεις των Πεζοναυτών  της 810ης ταξιαρχίας από την Κριμαία, ήρθαν στη Συρία κάτω από άκρα μυστικότητα οι περιβόητες ρωσικές ειδικές δυνάμεις με το όνομα «Zaslon».
 
H ομάδα «Zaslon»  χρησιμοποιείται από το Κρεμλίνο και τον  εκάστοτε Ρώσο Πρόεδρο, «για την υποστήριξη πράξεων που πραγματοποιούνται από την στρατιωτική υπηρεσία Πληροφοριών (GRU) στο εξωτερικό.
 
Αν και υπάρχουν μέλη της GRU που εργάζονται στο Υπουργείο Άμυνας της Συρίας στη Δαμασκό, παρόλ' αυτά η ειδική ομάδα «Zaslon» δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε έλεγχο από τα μέλη αυτά ή τον τακτικό ρωσικό στρατό, παρά μόνο από την Ρωσική Πρεσβεία, που βρίσκεται στην Δαμασκό στην οδό Ομάρ Μπιν Χαττάμπ, ανέφερε το άρθρο.
 
Αυτός λοιπόν ήταν ο στόχος της επίθεσης με όλμους πριν μερικές ημέρες στην ρωσική Πρεσβεία στην Δαμασκό.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο θάνατος του αρχηγού της al-Nusra έρχεται μόλις μια ημέρα μετά τον θάνατο ακόμη δύο διοικητών των ισλαμιστικών οργανώσεων, ενός διοικητής της Jaysh al-Islam που σκοτώθηκε από τον συριακό Στρατό στη Χαράστα, και του περιβόητου "Mohammad al-Khatib"για τον οποίο σας ενημερώσαμε χτες εδώ.
 
 
 
 
 
 
 
Embedded image permalink
 
Embedded image permalink
 
/defencenet