Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Αποικιοκρατία η Ελλάδα, εδω μιλούν για καταυλισμούς μαμούθ

Βουλγαρία, Ρουμανία και Σερβία συμφώνησαν να κλείσουν τα σύνορά τους
Η Βουλγαρία, η Ρουμανία και η Σερβία θα κλείσουν τα σύνορά τους στους πρόσφυγες, εάν αυτό πράξουν στη Γερμανία, την Αυστρία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Αυτό δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ σε συνέντευξη Τύπου στην κατοικία «Μπογιάνα», μετά τη δίωρη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό της Ρουμανίας, Βίκτορ Πόντα και τον πρωθυπουργό της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς.
Οι τρεις ηγέτες  συμφώνησαν σε αυτήν την κοινή γραμμή και ανακοίνωσαν  ότι θα την κοινοποιήσουν κατά την αυριανή συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλωντ Γιουγκέρ.
 
Επίσης, συμφώνησαν, να έχουν μια κοινή θέση με την Ευρώπη και θα λάβουν αποφάσεις από κοινού.
 
«Και οι τρεις χώρες είναι έτοιμες, αν η Γερμανία, η Αυστρία και άλλες χώρες κλείσουν τα σύνορά τους. Εμείς δεν θα αφήσουμε τους λαούς των χωρών μας να γίνουν ουδέτερες ζώνες. Θα είμαστε έτοιμοι και με τον ίδιο τρόπο και την ίδια στιγμή θα κλείσουμε τα σύνορά μας», είπε ο Μπορίσοφ.
 
«Εμείς δεν θα βάλουμε στις χώρες μας την καταστροφική πίεση των εκατομμυρίων που θα έρθουν», τόνισε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός και διευκρίνισε, για να μην κατηγορηθεί για κυνικότητα, ότι ο καθένας μπορεί να πάρει έναν χάρτη της Ευρώπης, όπου μπορεί να δει το κλείσιμο των συνόρων της Βουλγαρίας, της Σερβίας, της Ρουμανίας και της Ελλάδας, θα δημιουργήσουν μια ουδέτερη ζώνη μεταξύ της Τουρκίας και της ΕΕ.
 
«Η κατασκευή φρακτών στην Ευρώπη είναι αυτό που μας ανησυχεί», παραδέχθηκε ο πρωθυπουργός. «Εμείς δηλώνουμε ότι διακατεχόμαστε από πλήρη ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, αλλά δεν είμαστε τυφλοί  να μην βλέπουμε ότι εάν κλείσουν οι περισσότερες χώρες τα σύνορά τους, θα τους αφήσουν σε εμάς, δεν συμφωνούμε σε αυτό», δήλωσε ο Μπορίσοφ.