Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Η E.E μεριμνά για την ISIS

Σκάνδαλο:215 βέλγοι τζιχαντιστές που πολεμούν στη Συρία εισέπραξαν 80.000 ευρώ από κοινωνικά επιδόματα
215 βέλγοι τζιχαντιστές δέχθηκαν ένα κοινωνικό επίδομα συνολικά 80.000 euros που διοχετεύθηκαν ήδη από τις κοινωνικές υπηρεσίες του βελγικού κράτους στους τζιαχντσιτές βέλγους υπηκόους που πολεμούν αυτή τη στιγμή το συριακό λαό.
Σε ένα χρόνο συντάχθηκαν 85 αναφορές κατά΄των τζιχαντιστών που έλαβαν κοινωνικό επίδομα
(από ταμείο ανεργίας,ή από την κοινωνική υπηρεσία  CPAS,κλπ) ενώ είχαν φύγει για Συρία
Ακόμη 130 άλλοι ύποπτοι ως τζιχαντιστές συμπεριλαμβάνονται σε αυτήν την έρευνα.Αλλά κάποιοι φάκελοι παράπεσαν λόγω μη καλού συντονισμού κάποιων  CPAS των Βρυξελλών.Η υπόθεση των 130 βέλγων που έφυγαν για να πολεμήσουν στη Συρία θα μπορούσε να είναι το αντικείμενο μιας βαθιάς έρευνας.
Πολυάριθμοι βέλγοι τζιχαντιστές που έφυγαν για Συρία συνέχισαν να παίρνουν κοινωνικά επιδόματα παντός είδους:ανεργίας,CPAS κοινωνικό βοήθημα, κοινωνικής ασφάλειας για θέματα υγείας ή οικογενειακά επιδόματα.Η διακαστική ομοσπονδιακή αστυνομία των Βρυξελλών επιδίδεται σε έρευνες που στοχεύουν να ταυτοποιήσουν αυτούς τους τζιχαντιστές που προστέθηκαν στο Ισλαμικό Κράτος και εν τούτοις συνέχισαν να λαμβάνουν κοινωνικά επιδόματα από το βελγικό δημόσιο.
Ένα χρόνο  αφότου ξεκίνησε η έρευνα πιστοποιήθηκαν οι 85 μαχητές που έλαβαν επίδομα ανεργάις ή αυτό του CPAS και ταυτοποιήθηκαν. « Το σχέδιο  BELFI είναι πάντα ενεργοποιημένο.Μέχρι τώρα 85 διώξεις έγιναν για απάτη κατά του δημοσίου και εστάλησαν στον ελεγκτή εργασίας », διευκρίνισε ο υπουργός των εσωτερικών Jan Jambon. »Στη συνέχεια οι διάφοροι κοινωνικοί οργανισμοί μπλόκαραν τις πληρωμές « .Συνολικά 80.000 euros ήδη καταβλήθησαν από το βελγικό δημόσιο σε μαχητές που πήγαν στη Συρία. Τα χρήματα αυτά τους βοήθησαν στην αναχώρησή τους από το Βέλγιο έξοδα ταξιδιού και στην κατάταταξή τους στην Daesh.(sudinfo 26/10/15)
To βελγικό κράτος στην περίπτωση αυτή έγινε και επίσημα σπόνσορας και χρηματοδότης εκατοντάδων μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος……..Το Βέλγιο είναι η πρώτη χώρα της ΕΕ σε εξαγωγή τζιχαντιστών αναλογικά με τον πληθυσμό της.

dimpenews.com