Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Η "μεγαλειώδης" αμερικανική απόβαση στην παραλία κατέληξε να σπρώχνουν τα οχήματα να ξεκολλήσουν από την άμμο!


Οι  Αμερικανοί σκληροτράχηλοι  Πεζοναύτες  ΗΠΑ δεν είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιούν  απόβαση σε  ακτή της Πορτογαλίας.

Στο πλαίσιο της πιο φιλόδοξης την τελευταία δεκαετία άσκησης του ΝΑΤΟ, με την ονομασία  «Trident Juncture — 2015», οι Αμερικανοί στρατιωτικοί  ήρθαν αντιμέτωποι με απρόβλεπτες δυσκολίες. Κατά την διάρκεια της διαδικασίας της απόβασης  δύναμης του θωρακισμένου Σώματος  των Πεζοναυτών στην Πορτογαλία, αμερικανικά οχήματα κόλλησαν  στην αμμουδιά, σύμφωνα μεδημοσιεύματα.
Οι δυσκολίες  των δυνάμεων του ΝΑΤΟ υπήρξαν ακόμα και  στην θάλασσα. Τα πρώτα αποβατικά σκάφη έκαναν δύο προσπάθειες για να προσεγγίσουν την αποβάσημη ακτή , λόγω των ισχυρότατων κυμάτων . Μετά από αυτό  στρατιωτικά  οχήματα και λοιπός εξοπλισμός  του ΝΑΤΟ στην κυριολεξία «κόλλησε»  στην συγκεκριμένη  παραλία.
Οι Αμερικανοί Πεζοναύτες προσπάθησαν να διασώσουν τον  εξοπλισμό, χρησιμοποιώντας  οχήματα παντός εδάφους, αλλά οι προσπάθειές τους απέτυχαν. Μετά όμως από πολλές προσπάθειες όλα έληξαν ομαλά.  Ως εκ τούτου, σύμφωνα με τον  Αντισυνταγματάρχη  Eric Hamstry, «όλα πήγαν καλά».
«Οι πεζοναύτες έκαναν καλή δουλειά. Οι τεχνικοί επίσης είχαν  μια μεγάλη ευκαιρία. Όταν τα οχήματα κολλήσουν ξανά  στην άμμο, οι πεζοναύτες θα ξέρουν πώς το χειριστούν ακριβώς»  είπε ο ίδιος.

www.defencenet.gr