Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Ελλάδα και Ρωσία νιώθουν την απειλή της Τουρκίας με τα εξοπλιστικά τους να απογειώνονται

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ ΗΠΑ: "ΕΙΝΑΙ ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΠΑ ΝΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ"!
1.000 συλλογές κατευθυνόμενων βομβών τύπου JDAM αγοράζει η Τουρκία! - Για ποιον άραγε;[βίντεο]

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενέκρινε την πώληση κιτ βομβών ακριβείας JDAM, εκτιμώμενης αξίας 70 εκατομμυρίων δολαρίων, στην Τουρκία ανακοίνωσε σήμερα το Πεντάγωνο.
Mεγάλο μέρος της προμήθειας αφορά τη νέα έκδοση εκτεταμένης εμβέλειας JDAM-ER(extend range).

Στη νέα έκδοση το καθοδηγούμενο με GPS πυρομαχικό θα μπορεί να πλήξει στόχους σε εμβέλειες μέχρι και τα 72χλμ. από τα 24 χλμ. που είναι τώρα η εμβέλεια των συλλογών που διαθέτει η τουρκική Αεροπορία (περίπου 250 συλλογές).
Να σημειώσουμε ότι η ΠΑ διαθέτει μόλις 100 συλλογές GBU-31 JDAM...
Η εταιρεία του κιτ μετατροπής των βομβών ελεύθερης πτώσης JDAM, Boeing παρουσίασε την νέα έκδοση εκτεταμένης εμβέλειας JDAM-ER(extend range).
 
Έτσι πλέον το καθοδηγούμενο με GPS πυρομαχικό θα μπορεί να πλήξει στόχους σε εμβέλειες μέχρι και τα 72χλμ. από τα 24χλμ. που είναι τώρα η εμβέλεια.
- See more at: http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CE%AD%CE%BA%CE...
 
Τα μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου έχουν τη δυνατότητα να εμποδίσουν την πώληση μέσα σε 15 ημέρες, κάτι πάντως που σπάνια συμβαίνει. Όταν ξεπεραστεί αυτό το εμπόδιο η Άγκυρα και η Ουάσινγκτον μπορούν να διαπραγματευθούν την πώληση.
Η Υπηρεσία Συνεργασίας Ασφαλείας και Άμυνας του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, η οποία ελέγχει τις πωλήσεις οπλικών συστημάτων στο εξωτερικό, ενημέρωσε τους κοινοβουλευτικούς ότι η κυβέρνηση της Τουρκίας ζήτησε να αγοράσει 1.000 συλογές Joint Direct Attack Munition (JDAM), που μετατρέπουν μη κατευθυνόμενες βόμβες σε κατευθυνόμενες βόμβες παντός καιρού χάρη σε συστήματα δορυφορικού γεωεντοπισμού θέσης GPS.
«Είναι ζωτικό για τα εθνικά συμφέροντα των ΗΠΑ να βοηθήσουμε τη χώρα -σύμμαχό μας στο NATO να αποκτήσει και να διατηρήσει μια ισχυρή και ετοιμοπόλεμη αμυντική δυνατότητα», υπογράμμισε η Υπηρεσία στην ειδοποίησή της προς το αμερικανικό Κογκρέσο, η οποία αναρτήθηκε στον ιστότοπό της.
Ακόμη σημείωσε ότι η σχεδιαζόμενη πώληση θα αυξήσει την ικανότητα της  Αεροπορίας της Τουρκίας να υπερασπίζεται το έδαφός της και να συνεργάζεται με τους συμμάχους της στο NATO.
Οι βασικοί διεκδικητές της σύμβασης αναμένεται πως θα είναι οι εταιρείες Raytheon Co, General Atomics Corp και L-3 Communications Holdings Inc. 


 defencenet.gr