Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Δεν είναι πνιγμοί αλλα δολοφονίες!

Αν ενδιαφερόταν πραγματικά η Ε.Ε για τα γυναικόπαιδα που πεθαίνουν αβοήθητα στα νερά της Μεσογείου, θα έστελνε πλοία  στην Συρία να τους παραλάβουν με ασφάλεια, όπως προβλέπουν τα πρωτόκολλα σε τέτοιες περιπτώσεις...
το προφανές είναι οτι Άσαντ δεν θα άφηνε κανένα τζιχαντιστή να περάσει σε Ευρωπαϊκό έδαφος κάτι που επιδιώκουν εκ του αποτελέσματος Ε.Ε και Η.Π.Α. Το εμπάρκο και η παύση συνομολιών με τους ηγέτες των κρατών της ευρωζώνης και του ψευτοπλανητάρχη με τον Άσαντ έχει περισσότερη αξία από την γενοκτονία που διαπράττουν τούρκοι πολίτες ισλαμοφασίστες δουλέμποροι!!!
Δρομολόγια θανάτου από τα τουρκικά παράλια προς τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου
Με αυξανόμενη συχνότητα συνεχίζονται τα δρομολόγια της «απελπισίας» από τα τουρκικά παράλια προς τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, που μεταφέρουν μετανάστες και πρόσφυγες.
Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, οι δουλέμποροι πιέζουν τους μετανάστες και τους πρόσφυγες να πραγματοποιήσουν το ταξίδι προς την Ελλάδα, ακόμα και με κίνδυνο να χαθούν ανθρώπινες ζωές. 
Στη Λέσβο τα νερά του Αιγαίου συνεχίζουν να βγάζουν στη στεριά άψυχα σώματα προσφύγων και μεταναστών από τα ναυάγια που έχουν συμβεί τις τελευταίες τρεις ημέρες. 
Ο απολογισμός είναι μέχρι στιγμής άγνωστος, καθώς δεν υπάρχει καμία καταγραφή των μεταναστών που στοιβάζονται στις βάρκες των δουλεμπόρων και έτσι είναι σχεδόν αδύνατο να βρεθούν όσοι τυχόν αγνοούμενοι ταξίδευαν μόνοι τους χωρίς οικογένειες. 
Ο αριθμός των νεκρών από τα ναυάγια των τελευταίων ημερών έχει ξεπεράσει τους 30, ενώ ο αριθμός των διασωθέντων είναι 242. Εάν τελικά επιβεβαιωθεί ότι οι επιβαίνοντες, όταν το δουλεμπορικό ξεκίνησε το ταξίδι του από την Τουρκία, ξεπερνά τους 300-350, τότε τις ερχόμενες ημέρες η θάλασσα θα βγάλει και άλλα νεκρά σώματα.
Οι έρευνες συνεχίζονται για αγνοούμενους, ο ακριβής αριθμός των οποίων δεν έχει εξακριβωθεί. Στη περιοχή πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι υψηλής έντασης που δυσχεραίνουν τις προσπάθειες έρευνας και διάσωσης.
Πλοιάρια με μετανάστες και πρόσφυγες προσεγγίζουν όλα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, κυρίως τη Λέσβο, τη Χίο, τη Σάμο και τη Ρόδο που είναι μεγάλα νησιά και σχετικά κοντά στα τουρκικά παράλια. 
Τρία πλοία με πρόσφυγες στο λιμάνι του Πειραιά 
Επίσης, σχεδόν 6.000 πρόσφυγες έφθασαν χθες στο λιμάνι του Πειραιά. Το πλοίο «Αριάδνη» μετέφερε 1.311 από τη Μυτιλήνη και 315 από τη Χίο, το πλοίο «Terra Jet» αποβίβασε 1.738 από τη Μυτιλήνη, ενώ το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» 2.481 πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη.
Οι τοπικές αρχές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου φοβούνται για το ενδεχόμενο να «εγκλωβιστούν» χιλιάδες πρόσφυγες στα σημεία εισόδου, λόγω της επερχόμενης απεργίας της ΠΝΟ. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα Δευτέρα και Τρίτη λόγω 48ωρης απεργίας της ΠΝΟ, η οποία καλεί ειδικά τις εταιρείες των πλοίων που μεταφέρουν πρόσφυγες να το κάνουν μέχρι και τα μεσάνυχτα της Κυριακής.
http://www.briefingnews.gr/ellada/dromologia-thanatoy-apo-ta-toyrkika-paralia-pros-ta-nisia-toy-anatolikoy-aigaioy