Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Βερολίνο: 100.000 λαθρομετανάστες θα επιστρέψουν πίσω στις χώρες τους άμεσα - Εμπλοκή και του στρατού

Νέο σχέδιο από την Μέρκελ, για τους χιλιάδες παράνομους μετανάστες που έχουν γεμίσει την χώρα , εξαγριώνοντας τους Γερμανούς πολίτες  και εκέινοι με την σειρά τους πιέζουν την κυβέρνηση.

Προχθές η οργάνωση PEGIDA , διοργάνωσε συλλαλητήριο κατά της Μέρκελ, η δημοτικότητα της οποίας πέφτει διαρκώς.
Τελικά την δημοσιότητα είδε σχέδιο , σύμφωνα με το οποίο 100.000  αιτούντες ασύλου , θα επιστρέψουν πίσω σε Αλβανία και Κοσσυφοπέδιο, αλλά και σε άλλες ευρωπαικές χώρες  με την χρήση μεταγωγικών αεροσκαφών της γερμανικής πολεμικής αεροπορίας.
Η απόφαση της επιστροφής των 100.000 Αλβανών υπηκόων που αιτήθηκαν άσυλο από την Αλβανία και το Κοσσυφοπέδιο , πάρθηκε από την γερμανική κυβέρνηση σε συνεργασία με τις κυβερνήσεις της Αλβανίας και του Κοσόβου.
Όσοι δεν ανήκουν στους πρόσφυγες πολέμου θα φύγουν από την Γερμανία, σύμφωνα με απόφαση της Γερμανίδας Καγκελαρίου , η οποία έδωσε εντολή επιτάχυνσης της διαδικασία της απέλασης για όσους δεν είναι υπήκοοι χωρών που ευρίσκονται σε πόλεμο .
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Bild Zeitung», οι συνεργάτες της Μέρκελ ανακοίνωσαν ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση σχεδιάζει, εκτός από τις τακτικές γραμμές πτήσης, και την χρήση των γερμανικών στρατιωτικών μεταγωγικών  αεροσκαφών «Transall», καθώς και πιλότων της γερμανικής πολεμικής αεροπορίας (Bundesëehrit), για την μεταφορά των απελαθέντων.
Σύμφωνα με τις πηγές αυτές, οι αιτούντες ασύλου δεν θα πρέπει να ειδοποιούνται για τον χρόνο αναχώρησης , έτσι ώστε να μην κρύβονται ή να μην χρησιμοποιούν άλλους τρόπους για να αποφύγουν να αποσταλούν πίσω στις χώρες τους.
Γι “αυτό το νέο σχέδιο το γραφείο της Μέρκελ έχει ενημερώσει τους επικεφαλής των αρμόδιων υπηρεσιών της χώρας σε τηλεφωνική διάσκεψη, δίνοντας έμφαση μηδενική ανοχή για όλους.
Η αναγνώριση της ποσόστωσης για τους αιτούντες ασύλου από τα Βαλκάνια δεν φθάνει καν το 1 τοις εκατό, αλλά η παρουσία τους σε αυτή τη χώρα μόνο φέτος είναι σχεδόν ίση με τους πρόσφυγες από τη Συρία.
Η Γερμανίδα καγκελάριος παραδέχθηκε ότι η διαδικασία απέλασης δεν έχει υλοποιηθεί με ορθό τρόπο , αλλά για αυτό έχει συσταθεί ειδική υπηρεσία στο ομοσπονδιακό υπουργείο που είναι αρμόδιο για τα γερμανικά κρατίδια.
defencenet.gr