Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

H αλ Κάιντα είναι σύμμαχος των συμμάχων των Ολάντ Ομπάμα.

Μελανσόν: υπάρχει κίνδυνος παγκοσμίου πολέμου…στη Συρία η αλ Κάιντα είναιι σύμμαχος των συμμάχων των Ολάντ Ομπάμα.Yεμένη οι σύμμαχοι των ΗΠΑ προκάλεσαν 40.000 νεκρούς ……
Παρεμβαίνοντας από το plateau της εκπομπής Public Sénat στις 20 Οκτώβρη ο επικεφαλής του Κόμματος της Αριστεράς στη Γαλλία ο Jean-Luc Mélenchon έδωσε μάθημα γεωπολιτικής, ξεσκεπάζοντας την υποκρισία της αμερικανικής συμμαχίας που επιχειρεί στη Συρία. «Στη Συρία η Al-Qaïda είναι σύμμαχος των συμμάχων (…) του François Hollande, του κ. Obama και κάποιων άλλων(…).Η Al-Qaïda συμμάχησε υπό την επωνυμία Al-Nusra, εμείς οι ίδιοι τους βομβαρδίζουμε στο Αφγανιστάν γιατί είναι κακοί, αλλά στη Συρία αυτοί είναι ευγενικοί », σάρκασε ο γάλλος πολιτικός.
dimpenews.com MEΛΑΝΣΟΝ:YΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟς ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
0:00 / 4:14
HD

Στη Συρία  «όλες οι μεγάλες δυνάμεις έχουν βάλει το δαχτυλάκι τους όπως οι αρχικοί χρηματοδότες της περιοχής Κατάρ,Σ Αραβία,Τουρκία και Ιράν (…). Πρόκειται για έναν πόλεμο για την καταστροφή χωρών που θέτουν με τον κοσμικό τους χαρακτήρα προβλήματα στις χώρες του Κόλπου».
«Η αμερικανική και η γαλλική στρατηγική είναι μια ολοκληρωτική αποτυχία», ενώ αναρωτήθηκε γιατί τα δυτικά χτυπήματα δεν πήγαν μέχρι το τέλος και τον τελευταίο τρομοκράτη που επιχειρεί στη Συρία.Capsuhsuh
«Οι ρώσοι έφθασαν και τι είδαμε ;Φθάνουν ορίζοντας τον στόχο τους που είναι να χτυπήσουν την Daech, τον κατόρθωσαν με κάποια επιτυχία ενώ την ίδια στιγμή τους προσάπτουν ότι βομβαρδίζουν τους αντιπολιτευόμενους και πολίτες », τόνισε μ΄έκπληξη ο Μελανσόν θυμίζοντας ότι οι αγριότητες των συμμάχων των ΗΠΑ στην Υεμένη δεν ευαισθητοποιούν κανένα.Ή όταν χτύπησαν οι ίδιοι νοσοκομείο στο Αφγανιστάν. Ο γάλλος πολιτικός αρνήθηκε την παρουσία «μετριοπαθών ισλαμιστών» στο συριακό έδαφος.«Υπάρχει ένας κίνδυνος απόλυτα τρομακτικής ανάφλεξης,ένας κίνδυνος παγκοσμίου πολέμου», προειδοποίησε κατηγορώντας τους παρόντες δημοσιογράφους ότι θέλουν με κάθε τίμημα την αναχώρησητου προέδρου  Bachar el-Assad, χωρίς να προβληματίζοντια για τις συνέπειες ενός τέτοιου κενού εξουσίας.
dimpenews;com