Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022

Εικόνες που θυμίζουν Γενοκτονία!




Εικόνες που θυμίζουν Γενοκτονία έρχονται από το μέτωπο της Αρμενίας.
Αν και οι 2 πλευρές επίσημα ως τώρα έχουν αναγνωρίσει από 50 νεκρούς εκατέρωθεν υπάρχουν βίντεο που ντοκουμεντάρουν επώδυνες αιχμαλωσίες Αρμένιων στρατιωτών.
Σε μια τάφρο με τα χέρια πισθάγκωνα δεμένα αραδιασμένοι κάποιοι από αυτούς φέρουν σοβαρά τραύαμτα ως και στο κεφάλι και εγκαταλείπονται αιμόφυρτοι υποβάλλονται σε ταπεινωτικές συμπεριφορές από Αζέρους στρατιώτες που τους πετούν σε πρώτη φάση χώματα. Άγνωστο αν στην πορεία εκτελέστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες. Οι Αζέροι διαπράττουν εγκλήματα πολέμου με την ανοχή της διεθνούς κοινότητας ενώ επιχειρούν να προελάσουν σε αρμένικο έδαφος παραβιάζοντας την εθνική κυριαρχία τρίτης χώρας.

Τα βίντεο αυτά αποτελούν μέρος τους ψυχολογικού πολέμου. Πολλά τα συναφή βίντεο με δεκάδες αιχμαλώτους Αρμένιους στρατιώτες.

Συνεχίζεται ο βομβαρδισμός αρμενικών εδαφών από το Αζερμπαϊτζάν σε ορισμένα τμήματα της γραμμής επαφής. Πυροβολομαχίες διεξάγονται στο Vardeniz και στην περιοχή του ύψους Ishkhanasar. Σύμφωνα με τον wargonzo, αυτή τη στιγμή μπορεί να υπάρχουν ήδη περισσότεροι νεκροί.

WarGonzo:
Επείγον Οι απώλειες της Αρμενίας μέχρι αυτή την ώρα μπορούν να φτάνουν τα 100 άτομα

για 200 και πλέον νεκρούς κι τραυματίες στρατιώτες κι από τις 2 πλευρές κάνει λόγο Βρετανός φιλορώσος ανταποκριτής επικαλούμενος πηγές του από το πεδίο)

Σφοδρές μάχες συνεχίζονται κατά μήκος της γραμμής επαφής μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν. Οι πηγές μας αναφέρουν ότι η πιο σοβαρή κατάσταση είναι στο Βαρντενίζ. Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν κατάφερε να εισβάλει σε αρκετές αρμενικές θέσεις εκεί. Η επαφή με τη φωτιά σε απόσταση 100-200 μέτρων είναι πλέον μόνιμη σε ολόκληρη σχεδόν τη γραμμή επιδείνωσης.

Σε συνέχεια των αποτελεσμάτων των βομβαρδισμών των συνοριακών οικισμών στις περιοχές Βαρντενίζ και Σιουνίκ, χτυπήθηκε στρατιωτική μονάδα στο Σοτκ και οικίες πολιτών αλλά και υποδομές.

Ο Αλίεφ, εν τω μεταξύ, είπε ότι όλα τα απαραίτητα αποτελέσματα στα σύνορα με την Αρμενία, οι Ένοπλες Δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν τα έχουν ήδη επιτύχει.

Προφανώς, έχουν καταληφθεί θέσεις που θα επιτρέψουν να κρατηθεί ο αυτοκινητόδρομος που οδηγεί στο Αρτσάχ υπό πυρά. Στο μεταξύ, αν και εκεί επικρατεί ησυχία, ωστόσο, υπάρχουν στοιχεία ότι το Αζερμπαϊτζάν συγκεντρώνει στρατεύματα κοντά στον Αμάρα και προς την κατεύθυνση του Μαρτούνι. Ίσως το κύριο χτύπημα προετοιμάζεται ακριβώς εκεί. Και ο στόχος της τρέχουσας κλιμάκωσης είναι να ληφθεί υπόψη η μόνη οδός ανεφοδιασμού.

Το Υπ. Άμυνας αναφέρει ότι στις 9μμ η κατάσταση παραμένει τεταμένη. Αντίθετα η ένταση βομβαρδισμών θέσεων οικισμών και πολιτικών υποδομών Αρμενίας υπολογίσιμα εξασθένησε.

Η Δύση ανοίγει ένα ένα όλα τα φύλλα της γύρω από Ρωσία επιτείνοντας την πίεση. Σειρά θα έχει και η Γεωργία ή η Σερβία ενώ εύφλεκτη η κατάσταση και σε Υπερδνειστερία. Σφίγγουν τον κλοιό στη Μόσχα στο μετασοβιετικό χώρο ρώσικης επιρροής αποπειρώμενοι την στρατηγική αποδυνάμωση της Μόσχας..

Aπό την άλλη η Δύση έχει κάθε λόγο να δημιουργήσει μέτωπα όπου αναλαμβάνοντας το ρόλο της αντικειμενικής διαιτησίας να καταδικάζει σε φραστικό επίπεδο τις δυνάμεις εισβολής ώστε να νομιμοποιεί την στάση της στο ουκρανικό έναντι της Ρωσίας. Ομοθυμαδόν από ΗΠΑ ως Γαλλία και ΕΕ καταδίκασαν την επίθεση των Αζέρων που δεν την απέτρεψαν δημιουργώντας ένα αυθαίρετο πλάνο σύγκρισης με το ρωσο-ουκρανικό.

Θα χρησιμοποιήσουν κι άλλες χώρες στη θέση της Ουκρανίας για ν’ανανεώνουν την καταδίκη της Ρωσίας.

dimpenews.com