Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022

Ρωσία: «Νόμιμοι ΣΤΟΧΟΙ οι δορυφόροι του Έλον Μασκ»


 ΑΝΑΦΛΕΞΗ και στο διάστημα.... Η Ρωσία δεν αποκλείεται να καταστρέψει το σύστημα με το οποίο θέλουν να δώσουν ίντερνετ μέσω εμφυτευμάτων σε όλους τους ανθρώπους...

Ο Κονσταντίν Βορόντσοφ,  στέλεχος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας και επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας στον ΟΗΕ, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης μιας ομάδας εργασίας στη Γενεύη ο Βορόντσοφ, σύμφωνα με την μετάφραση των λεγομένων του που έδωσε στην δημοσιότητα ο ΟΗΕ, είπε «η έμμεση εμπλοκή σε στρατιωτικές επιχειρήσεις  ημι-πολιτικών υποδομών είτε το αντιλαμβάνονται όσοι ελέγχουν αυτές τις υποδομές μπορεί να γίνουν νόμιμοι στόχοι αντιποίνων.

Αυτή η προκλητική χρήση πολιτικών δορυφόρων αντιβαίνει την Συμφωνία για το Εξωτερικό Διάστημα η οποία κάνει λόγο για αποκλειστικά ειρηνική χρήση του εξωτερικού Διαστήματος και πρέπει αυτή η χρήση να καταδικαστεί από την διεθνή κοινότητα».

Αυτό που ενοχλεί την Ρωσία είναι οι δορυφόροι του αμερικανικού στόλου Starlink του Έλον Μασκ, ο οποίος έθεσε στην διάθεση της Ουκρανικής κυβέρνησης ορισμένους από αυτούς τους δορυφόρους, έτσι ώστε να υπάρχει ενημέρωση στην Ουκρανία για τις κινήσεις των Ρώσων και να κατευθυνθούν σωστά τα χτυπήματα κατά αυτών…

Προφανώς, οι δορυφόροι αυτοί έχουν παίξει κρίσιμο ρόλο τόσο αρχικά στην οργάνωση της άμυνας της Ουκρανίας όσο και στη συνέχεια στις όποιες επιτυχίες που έχει στο πεδίο ο Ουκρανικός στρατός.

Σύμφωνα με τις ενδείξεις, υπάρχουν περίπου 15 χιλιάδες κεραίες υποδοχής του σήματος των δορυφόρων του Starlink στην Ουκρανία και περίπου 150 χιλιάδες ενεργοί χρήστες.

Θα έχουμε ανάφλεξη και στο διάστημα;;;

https://www.el.gr/diethni/rosia-nomimoi-stochoi-oi-doryforoi-to/